Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

СЕМ за закриване след незаконния избор на шеф на БНР

отпечатай новината

22.01.2020 16:49 | Видян 1067 пъти

 СЕМ за закриване след незаконния избор на шеф на БНР

Както 19 минути писа предварително, а СЕМ не го взе под внимание, избраният за генерален директор на БНР Андон Балтаков има две нарушения, които правят избора му нелегален. Той няма изрично посочения в закона стаж от 5 г. в радио, както и другия и също изрично посочен в закона като изискване стаж от 3 г. на ръководен пост. В добавка към това, има и фирма – също изрично забранено от закона. Последното беше основание Валерий Тодоров изобщо да не бъде допуснат до препитването и конкурса на финалния му етап.

Както 19 минути писа също предварително, Балтаков е резервният кандидат на кръга Цветанов, който чрез Нико Тупарев и неговите фирми управлява както СЕМ, така и националните медии. За източването през външните продукции и на телевизията и на радиото вече текат разследвания от съответните органи – предаването на групировката Стани богат е христоматийният пример.

Вчера се разбраха и още интересни подробности около битието му. Оказва се, че той живее в къщата на друг от кандидатите за шеф на БНР, оглавявал радиото до лятото, и също принадлежащ към кръга на Цветанов – Тупарев – Александър Велев.

Става въпрос за престижен и доста скъп дом в Бояна, придобит в мандата му на държавен радиобос, който е деклариран презд КПКОНПИ само като терен – добър повод новият шеф на комисията Цацаров да разследва казуса. Той не беше единствената придобивка на Велев в мандата му в БНР – типично за хората на Цветанов, той си взе на смешна цена  не по-малко престижен и скъп апартамент в Лозенец. И за двата имота сме писали.
Интересно е, че преди Балтаков домашен съжител на Велев е  била правилата застраховките на БНР дама, докато той е бил генерален директор. Ето така се харчат държавните пари.
Защо избраният генерален директор на държавното радио живее при бившия? Отговор на въпроса няма.

„Гениалният“ пиар ход на кръга Цветанов – Тупарев, явно визирани като заговорници лично от премиера при измисления казус със свалянето на Силвия Великова от микрофон, с назначаването на Балтаков цели да угоди на „протестърите“ като популярната водеща и на близкия до тях кръг Капитал. Съзвездието на обвиняемия Иво Прокопиев открай време, още от някои апетитни поръчки, работи в невероятен творчески синхрон с Цветанов. Достатъчно доказателство е пробутването на Пловдив с мръсни хватки и конфликти на интереси за европейска културна столица, след като София не даде да бъдат източени 76-те милиона, предвидени за града – домакин на инициативата. Поради провала на Пловдив, който 19 минути предизвести още с даването на титлата, Цветанов и Капитал се разделиха с подопечния си кмет Тотев – това чудо на природата, което прокуратурата странно защо напоследък позабрави. Парите обаче са пито- платено.

Откъм БНР възникна още един интересен въпрос към Балтаков: би ли бил така добър да предостави за експертиза на компетентните органи дипломата от престижен американски университет, за която претендира? Да не се окаже, че и с нея нещо не е наред?
Откъм парламента обаче депутати вече заявиха пред 19 минути, че най-вероятно е, при наличните доказателства за незаконния избор, той да ъде атакуван. Но не само като назначаване на Балтаков.

За пореден път обаче органът СЕМ се оказва тотално непрофесионален, съвършено непригоден и очевидно – зависим от политически и корпоративни интереси, което дори не се опитва да прикрие. Но е за наша сметка – на данъкоплатците.

Неговата работа – веднъж на 3 години да избира генерални директори на БНТ и БНР, която върши за по 3 дни, спокойно може да се върши от медийната комисия на пармамента. Която също не е претоварена. Тя спокойно би могла да изслушва кандидатите, да избира фаворит и той да бъде подлаган на гласуване в пленарната зала.

Мониторинговите функции на СЕМ, които се изразяват в глоби за Слави Трифонов и СКАТ, докато се пропускат съзнателно истински морални проблеми, създавани от риалити предавания на кръга на Тупарев например, спокойно могат да бъдат поети от няколко чиновници в КРС. Което ще спести милиони на данъкоплатците.
Анкета на 19 минути в парламента показа, че определон съществуват настроения за бърза промяна на закона, спестяваща много пари и нерви, както и останките от достойнство на медиите у нас.

Снимка: 24 часа

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !