Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

3 дни преди наградите: Скандали и обвинения в сексизъм тресат Грами

отпечатай новината

23.01.2020 13:07 | Видян 1138 пъти

3 дни преди наградите: Скандали и обвинения в сексизъм тресат Грами

Само три дни преди най-престижните музикални награди в света - „Грами“, да попаднат в ръцете на новите си собственици на бляскава церемония, Звукозаписната академия, която ги раздава буквално се тресе от обвинения в сексуален тормоз, мъжка доминация и нередности около номинациите.

Административно освободеният директор на Аакадемия Дебора Дюган е завела иск срещу организацията за принудителното й отстраняване в административен отпуск след като е изказала гласно ред твърдения за нередности в организацията, предава Монитор.

Искът, подаден до Комисията за равни възможности на заетост, идва само няколко дни преди наградите да бъдат раздадени и няколко дни след като Дюган беше освободена от позицията си заради, както Академията ги нарича, „нарушения“.

В документите на иска Дюган твърди, че реакцията срещу нея идва само три седмици след като е изпратила имейл на управляващия директор на „Човешки ресурси“, в който алармира за многобройни нарушения и „историческо доминиране от мъже“ в Академията. „Решението г-жа Дюган да бъде освободена е много ясно отмъщение в отговор на нейните оплаквания и идва с тънко забулени заплахи за прекратяване на договора в случай, че г-жа Дюган продължи да подкрепя твърденията си срещу Академията“, се казва в делото.

Тя е била обект на сексуален тормоз и отстраняването и идва и след изказаните от нея опасенията за „нередности и конфликти“ с номинациите на Академията и процеса на подбор на кандидатите за „Грами“. Твърди, че е открила много на брои конфликти на интереси, обслужващи „общностния манталитет на момчетата“. Делото съдържа още обвинения в незаконна полова дискриминация, незаконни взаимоотношения и неравностойно заплащане.

В отговор, Звукозаписната академия заяви пред CNN, че недоумява защо Дюган чак сега завежда дело за всичките си оплаквания, едва след като самата тя беше обвинена от свои подчинен в създаване на „токсична и нетолерантна“ работна среда. От организацията заявяват, че след като е изразила опасенията си пред Човешки ресурси, тя е наредила да не се предприемат действия, но Академията е разпоредила независимо разследване, както го направи и в случая с обвиненията на служителя й към нея. „Г-жа Дюган беше пусната в административен отпуск само след като предложи да се оттегли и поиска 22 милиона долара от Академията, която е нестопанска организация“, продължават в отговор ответниците.

Адвокатите на Дюган пък отвърнаха, че времевото определяне на събитията, което Академията прави, е напълно невярно. Те допълниха, че „Академията е предложила на Дюган милиони долари, за да оттегли твърденията си и да напусне“, и след като тя е отказала да приеме в рамките на един час е освободена.

За момента не е ясно точно как този конфликт ще се отрази на 62-та церемония по раздаването на „Грами“ на 26 януари.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !