Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Критики към шоуто на Гуинет Полтроу

отпечатай новината

04.02.2020 09:23 | Видян 1469 пъти

Критики към шоуто на Гуинет Полтроу

Гуинет Полтроу пусна своята поредица „The goop lab“ в онлайн платформата Netflix на 24 януари. Тя съдържа 6 епизода, в които се разказва за компанията Goop, която се ръководи от актрисата.

Всяка серия предлага по-близък поглед към фирмата на звездата и показва как тя и екипът ѝ изследват различни теми като енергийно лечение, използването на психеделични лекарства, студена терапия, антистареене и женската сексуалност.

Партньорството между Netflix и Полтроу беше посрещнато с критики към стрийминг платформата, затова че промотира шоу, което съдържа недоказани здравни съвети. Въпреки че преди всеки епизод изрично е написано, че шоуто служи само за забавление, това не спря негативните коментари срещу него.

Към тях се присъедини и Саймън Стивънс, който е главен изпълнителен директор на великобританската Национална служба по здравеопазването. Той смята, че „The good lab“ представлява риск за общественото здраве и обвини предаването, че разпространява невярна информация, предава Tialoto.bg.

„Фалшивите новини започнаха да се предават от уста на уста, а след това стигнаха и до част от медиите и вече всички знаем, че лъжата и дезинформацията могат да обиколят света с натискането на един бутон“, казва Стивънс.

От компанията GOOP отговориха, че публиката е напълно наясно, че твърденията не се базират на медицински факти, а част от изследванията все още са в ранна фаза на проучване. Полтроу основава фирмата си през 2008 година, а първият магазин във Великобритания отваря врати през 2019 година.

За близо 12 години бизнесът на актрисата се разрасна изключително много и е оценен на 250 млн. долара. В него влизат уебсайт, онлайн магазин, физически магазини, списание и сега шоу по Netflix.

През 2018 година GOOP се съгласи да плати 145 хиляди долара за неверни твърдения относно техен продукт. Става въпрос за вагинални яйца, които, според описанието, могат да излекуват депресията.

Делото е заведено от потребител от Санта Клара, който твърди, че не е постигнал обещания ефект. „Здравето и парите на жител на Санта Клара никога не трябва да бъдат поставяни в риск от подвеждаща реклама“, се казва в официалното съобщение на прокурора.

Тогава беше забранено на компанията да прави твърдения, които не са подкрепени с научни факти и да продава продукти, които са фалшиво рекламирани или неодобрени.   

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !