Средна класа е когато...

Средна класа - когато банката ви отказва кредит, поради...

NOVA търси големите постижения на...

Кои са големите постижения в демократичната история на...

Роуз Макгауън скочи на оскаровото наметало на Натали Портман

отпечатай новината

15.02.2020 10:23 | Видян 1541 пъти

Роуз Макгауън скочи на оскаровото наметало на Натали Портман

Американската актриса и активистка Роуз Макгауън изрази недоволството си от модното решение на Натали Портман за церемонията по връчването на наградите „Оскар“.

В неделя вечерта звездата от „Черен лебед“ се разходи по червения килим с черно наметало, върху което бяха избродирани имената на пренебрегнатите от Американската филмова академия жени режисьори, сред които Лулу Ванг, Грета Гъруиг, Лорийн Скафария, Мариел Хелър и Мари Диоп.

"Смелост? Няма такова нещо. Това е една актриса, която играе комедия и се представя за ангажирана. Като много други", коментира Макгауън в социалните мрежи. Една от върлите обвинителки на продуцента Харви Уайнстийн призовава Портман и другите „елитни“ актриси да променят света, вместо да „се правят“, че защитават интереса на другите жени.

"Имам известен опит, защото съм помагала на режисьорки да бъдат ангажирани за проекти, но те след това са се отказвали заради предложените им условия на работа. Искам да кажа, че съм се опитвала и ще продължа", гласи в пъти по-сдържаният отговор на Портман.

Тя допълва още, че не заслужава определението „смела“ и предпочита това определение да бъде използвано за жертвите, свидетелствали на процеса на обвинения в сексуално насилие Уайнстийн.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !