Шеметните Милица Гладнишка и Нона...

Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...

Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Арабски милиони потичат към отбора на Бекъм в Маями

отпечатай новината

18.02.2020 11:19 | Видян 593 пъти

Арабски милиони потичат към отбора на Бекъм в Маями

Основаният от Дейвид Бекъм футболен тим - Интер Маями, се сдоби с мощен спонсор дни преди историческия си първи официален мач.

Клубът е подписал рекордния за футблен тим в САЩ договор на стойност 235 миликона долара с фонда на катарското кралско семейство, предава Dir.bg.

Логото на "Qatar Foundation" ще бъде изобразено на екипите на Интер, както и на построения временен стадион във Форт Лотърдейл, Флорида. 18-хилядната контрукция ще приютява мачовете на тима докато не бъде завършен новият "Фрийдъм Парк" през 2022 г.

С инвестицията си в клуба на Бекъм, катарското кралско семейство ще се опита да изчисти името на страната. Във футболно отношение тя е свързвана изцяло със скандала около домакинството на Мондиал 2022 и раздаваните огромни подкупи на висши служители във ФИФА.

Бекъм бе една от малко звезди, които открито подкрепиха Мондиала в арабската страна, като вече е ясно, каква е била причина за тези действия.

Отборът на Бекъм ще дебютира в MLS на първи март, когато гостува на Лос Анджелис Сити.

Първият домакински мач пък ще бъде на 14 март, когато е подготвено официалното откриване на стадиона, а съперник неслучайо е Лос Анджелис Галакси. Бекъм премина в този тим през 2007-а и прекара 5 години в него.

Снимка: Getty Images

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !