Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Дара преподава авторски права в училище

отпечатай новината

19.02.2020 09:57 | Видян 1153 пъти

Дара преподава авторски права в училище

Седмица, преди да дебютира като имитатор в риалити формата „Като две капки вода“, поп звездата Дара се отби в Италианския лицей, за да поговори с учениците на тема авторски права.

"Започнах да разбирам колко са важни правата за мен и бъдещето на всеки артист, когато освен парите от участия започнах да получавам отчисления от всички видове ползвания на мои песни и изпълнения – от дигитално разпространение, от продажба на дискове, от публично изпълнение и излъчване.

"Има много талантливи деца, които мечтаят да се занимават с музика, както аз мечтаех. Тук съм да им кажа да си гонят мечтите и да не се отказват, но и да им дам знак, че невежеството не води до никъде", обясни пред децата изпълнителката на Darbie.

В Националния учебен комплекс на културата тя бе в компанията на продуцентът и председателя на УС на БАМП Станислава Армутлиева, която стои и зад кампанията „В час по интелектуална собственост“. Чрез забавна презентация тя показа кои са основните звена на музикалната индустрия, що е то авторско право и защо трябва да го познават, ако мечтаят да превърнат таланта си в кариера. „Срещата с вас е много важна, защото вие ще определяте на какво ще прилича бъдещето за творците у нас.

"Реалността в момента е следната - българинът обича музиката, но не е свикнал да плаща за нея. Въпреки това поговорката „Музикант къща не храни“ е дълбоко погрешна – храни, стига да бъде достатъчно упорит, талантлив и подкрепен от силен екип. Не се страхувайте да създавате изкуство! Дръжте се за правата си, защото те са плътта на вашето творческо бъдеще!“, призова Армутлиева.

Кампанията „В час по интелектуална собственост“ продължава в училищата по изкуствата в София и страната, а дългосрочната визия на БАМП е проекта да обхване учениците в цялата образователна система.

Източник: Monitor
Снимка: Иван Бъчваров

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !