Радев и Стефка Костадинова откриха...

Българското посолство в Париж бе домакин днес на...

Дъщерята на Ахмед Доган напусна България

Дъщерята на Ахмед Доган – Демет забегна за Италия....

Монте Карло е курортът - фаворит на новия Мишлен

отпечатай новината

19.02.2020 11:40 | Видян 5489 пъти | Гласували 3

Монте Карло е курортът - фаворит на новия Мишлен

Мишлен току-що издаде новия световноизвестен гид за най-добрите заведения в света на 2020 година. Фаворитът е Монако, което печели славата на най-звездния курорт в света, хвали се органът на короната Монако Трибюн.

Нейното собствено дружество Monte-Carlo Sociеtе des Bains de Mer има най-много ресторанти в една локация сред всички съдържатели в бранша в цял свят. Неповторимите средиземноморски гледки и изпипаните изискани менюта гарантират световната слава и признанието за заведенията в княжеството.

3-Michelin-звезди печели Le Louis XV – Alain Ducasse в l’Hоtel de Paris на централния площад с казиното в сърцето на Монте Карло. Заведението е за haute couture в кулинарията и неговото Riviera menu е най-доброто от най-доброто в света според авторите на знаменития справочник. Това е перлата в короната на Монако. От другата страна на същия площад, в Ноtel Mеtropole, който според мълвата вече е съсобственост на самия Кристиано Роналдо, Joеl Robuchon – Monte-Carlo пак ресторант на името на главния си готвач има признание за 2 звезди.

100% organic Michelin experience е определението за Elsa, ресторант само с органични продукти за приготовление на ястията и за здравословна кухня, който защитава звездата си в справочника всяка година от 2014 г. насам.

Blue Bay е ресторантът с най-смайващите средиземноморски гледки и с карибски привкус с 1 звезда. Vistamar със своя неутрален декор и Le Grill, който неотдавна получи супер моден фейслифт са другите окичени с 1 звезда от Мишлен. Вторият ресторант на Жоел Рубушон в Hotel Mеtropole, наречен Yoshi, е заведението за японска кухня на княжеството в листата на най-добрите в света, макар не само лобстерите, но и равиолите с фрути ди маре и крем пистакио да носят по-скоро щипка италиански стил, да са коронни в менюто му.

The Michelin Guide стана на 130 г. миналата година. В началото това е просто малък справочник за туристи, пуснат от братята Мишлен, за да се превърне в епохата след Втората световна война в институция от планетарно значение за гастрономията и добрия вкус. Той включва само изключителни ресторанти.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !