Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

БГ песен за Евровизия с представяне на 7 март

отпечатай новината

21.02.2020 13:04 | Видян 1441 пъти

БГ песен за Евровизия с представяне на 7 март

Българската песен на Евровизия 2020 ще бъде представена на 7 март. Официалната премиера ще се състои в ефира на БНТ 1, в съботното издание на предаването “Денят започва с Георги Любенов”. Специален гост в студиото ще бъде родният представител на конкурса в Ротердам, Виктория.

В рамките на популярното предаване на Националната телевизия зрителите на Евровизия за първи път ще видят и официалното видео към песента. В работата по него се включи активно и самата Виктория, по чиято идея се реализира креативната концепция. Клипът е съвместен проект между музикалната компания Ligna Studios и продуцентската компания Four Elementz. За реализирането на видеото Виктория работи с режисьора и сценарист Виктория Караколева, както и с оператора Росен Савков, който е и продуцент на проекта от страна на Four Elementz.

Поглед зад кулисите на снимачната площадка: www.youtube.com/watch?v=xOWK3ZU73wA

“Идеята на видеото е да потопим зрителите в емоцията на песента. Тя е много лична за мен. Историята, която разказваме, е за трудностите през, които всички преминаваме и силата да продължиш напред”, споделя Виктория.

Геновева Христова от Ligna Studios допълва: “Изключително трудно избрахме песента, но се радвам, че много хора повярваха в нея. Заедно с партньорите ни от БНТ и целият екип се обединихме единодушно около тази песен. Слоганът на тазгодишното издание на Евровизия е “Open up” (Разкрий се) и ние правим точно това с нашите видео и песен - говорим за проблемите на младите хора и показваме, че има начин те да бъдат решени.”

Видеото е заснето в един кадър или така наречения “One shot” формат, като е използвана една от най-модерните камери в България - ARRI ALEXA Mini LF. Операторът Росен Савков споделя, че екипът първо е измислил как ще реализира заснемането, а след това е разработена креативната концепция и хореографията. “За мен е наистина голямо удоволствие и чест да работя с тази камера, защото много малко хора в България са се докосвали до такава техника.”

Един от режисьорите, Виктория Караколева, е категорична, че ключовата роля на видеото е да улови емоцията и стила на артиста. “Заснемането в един кадър позволява на зрителя да се чувства свързан и съпричастен с Виктория през цялото време. Чрез липсата на монтаж зрителите ще почувстват докрай емоцията, която тя влага в песента. Клипът показва нейния вътрешен свят - едно условно пространство, което ние визуализираме с природни и стихийни елементи, като правим  аналогии с нейното вътрешно състояние”, споделя Караколева.

БНТ ще излъчи на живо от Ротердам тазгодишното издание на Евровизия. Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще се проведат на 12 , 14 и 16 май и могат да се гледат пряко от 22 часа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !