Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Дамата от Барселона спешно затвори луксозния си бутик

отпечатай новината

23.02.2020 09:23 | Видян 1920 пъти

Дамата от Барселона спешно затвори луксозния си бутик

Луксозният магазин за дрехи в центъра на Барселона, в който Борислава Йовчева се занимавала с „управление и контрол“ ,  изненадващо бе затворен, съобщи испанският вестник „Периодико“. Затварянето му съвпадна с деня, в който изданието публикува три статии, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват   произхода на 5 млн. евро, инвестирани през 2013 г. в имоти в Барселона през фирмите Numin Invest SL и Emma BGS SL, които са свързани с бившата манекенка и нейното семейство, предаде Сега. По това разследване се проверява и връзката на Борислава Йовчева с българския премиер Бойко Борисов и дали той има   отношение към "международна схема за пране на пари".   

„Вчера магазинът беше отворен, а днес е затворен“, казва пред изданието служител, но без повече подробности. Следобед е пристигнал камион, в който служители натоварили дрехи и други предмети от магазина, чийто собственик е фирмата Emma BGS SL. Магазинът е бил франчайз на италианската марка  Ermanno Scervino

Работещи наблизо потвърждават, че скъпият магазин за дрехи на централната барселонска улица Paseo de Grácia  е бил затворен между четвъртък и петък. От вчера вече има и обява на агенция за недвижими имоти, която отдава под наем помещенията от 140 квадратни метра.

„Периодико“ се е опитало да се свърже по мейл с фирмата, собственик на италианската марка Ermanno Scervino,   но не е получило отговор.

Междувременно соченият в разследването на „Ел Периодико“ като основен акционер във фирмата Numin Invest SL   Александър Чаушев обяви пред в. „24 часа“, че луксозната къща в Барселона е негова и Борислава Йовчева е живяла там под наем. "Къщата продължава да е моя. Никога не съм живял там и никой не живее в момента там", казва той. Йовчева  е живяла в луксозния имот като наемателка, но Чаушев казва, че не я познава лично. Взаимоотношенията им преминават през посредническа брокерска фирма. "Нямам представа дали е живяла сама. Нито съм бил там, нито съм живял в Барселона през това време", обяснява Чаушев. Той е закупил къщата преди години за 3 млн. евро с цел инвестиция и винаги я е отдавал под наем през брокерска фирма. Преди да купи имота сам е поискал да се направи проверка за произхода на средствата му, каза той.

Той твърди, че испанските власти не са го търсили около разследването. "Проверил съм 10 пъти. Включително и днес. Оставил съм координати при адвокати, брокери, на самия адрес, в общината. Никой не ме е потърсил", добавя Александър Чаушев.

Източник: Сега

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !