Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Пожарникари скочиха срещу Ягодова луна

отпечатай новината

27.02.2020 11:55 | Видян 1453 пъти

Пожарникари скочиха срещу Ягодова луна

С премиера в българския ефир се разписа новият сериал „Ягодова луна“, в чийто сценарий главни действащи лица са бивши и настоящи пожарникари. От екипа претендират, че актьорите се снимат с професионални униформи и разиграват събития по действителни случаи.

Реалните огнеборци обаче дадоха старт на бурна дискусия в социалните мрежи, че показаното в продукцията не отговаря съвсем на истината.

Старт на дебата даде пожарникар от Габрово с определението „Ягодови лайна“, като заигравка с името на поредицата. Не може повече да изложат най-отговорната професия, но както всичко у нас - позволили са.

Жалко, поне от американците да бяха се поучили. Жалко за професията“, „Можеше малко истински огън да има“ и „На пострадалата защо не сложиха маска?“, гласят само част от коментарите на негови колеги.

В група на пожарникари във Фейсбук се разразяват и спорове за пагона на героя на Асен Блатечки - дали е началник на службата или директор на дирекция. И защо като е началник служба веднага се хвърля в първа кола, а не е зад бюро, както е в реалността.

Има и доволни фенове, които следят епизодите заради тандема Милена Фучеджиева и Елена Иванова, който е отговорен за успеха на сериала „Пътят на честта“.

Припомняме, че „Ягодова луна“ е реализиран в партньорство с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. През цялото време на снимките до актьорите е стоял екип професионалисти, а специален консултант по сценария на епизодите е главен инспектор Димитър Бришимов от РДПБЗН Пловдив.

По време на снимките разчитахме изцяло на подкрепа на професионалистите.

Всички пожарникарски костюми са истински и са на действащи хора в тази прекрасна професия“, обясни наскоро Блатечки, който седна и на режисьорския стол за поредицата. Самият той слага за сериала екипировката на комисар Тошко Тошев - зам.-директор на Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Актьорският състав включва още Христо Мутафчиев, Александър Сано, Радина Боршош, Димо Алексиев, Деян Донков, Стефка Янорова, Ивайло Захариев, Ваня Джаферович и други.

Епизодите, които са 12 на брой, ще се въртят по Нова тв всеки понеделник от 22 ч.


Източник: Monitor
Снимка: Нова тв

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !