Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Над 33 000 вече се оправиха от коронавирус, 81% минават леко, 0.4% средна смъртност извън Хубей

отпечатай новината

28.02.2020 09:19 | Видян 1184 пъти

Над 33 000 вече се оправиха от коронавирус, 81% минават леко, 0.4% средна смъртност извън Хубей

По официални данни на правителството в Пекин от общо 78 487 заразени досега с коронавирус, вече 32 495 пациенти са напълно здрави. Смъртността е 2,3 в провинцията, откъдето тръгна Covid19 – Хубей, но извън нея е едва 0,4%.

В световен план над 33 000 души се оправиха от вируса от 81 000 някога заразени с него по данни на Световната здравна организация.

Най-добрата новина е, че 81% от хората минават леко вируса, с който толкова ни плашат. Критичните случаи са 5%, а едва около една-десета от тях се превръщат в летални. Това са, както 19 минути вече писа, а вчера потвърди и Гардиън на база изследванията на британските експерти, единствено и само хора на пределна възраст, които освен това са с тежки заболявания като рак и други неличими. Те не умират от вируса, а поради на практика нулевия си имунитет.

Италия предприе цялостна кампания в световните медии, за да заяви, че страната не е под карантина и продължава да живее и да посреща гости. „Милано не се спира“ е кампанията на столицата на региона Ломбардия, в околността на чийто град Лоди, е едното от огнищата на болестта – там са две-трети от заразените.

Правителството ще дава вече статистика на случаите, които са на легло – 15% от всички. Само една-трета от тях – 5 на сто, се определят като казуси в „критично положение“, а само една – десета от тези 5 на сто пък – са леталните.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !