НАЙ-НОВИ
Армани пропуска свое ревю на...
На фона на тъжната картина в италианската мода, която...
И Брад и Анджелина са в Ню Йорк, но...
Оказва се, че този град е достатъчно голям за двамата....
100% Italiano в движение
04.03.2020 13:30 | Видян 687 пъти

Кроасанът се смята за символ на Франция, обаче там наричат все още по старому „виенарница“ местата, където се приготвя (както за руснаците традиционната им салата не е руска, а Оливие на името на императорски парижки готвач). А защо така ли? Ами, защото смятат, че им е дошъл с Мария Антоанета, когато тя сменя бащиния си дворец в австрийската столица, женейки се за Луи пореден номер (пък после я обезглавяват, че им давала кулинарни съвети).
Истината обаче е, че във Виена кроасанът идва с турската обсада, когато местните усвояват от неуспелите да ги превземат османци тайните на изкусното пекарство, в това число на кифлите. В този ред на мисли, никой не го свързва с Италия. Където е познат като корнето – рогче, както му викаха и у нас при соца, или брьош. Та именно на въпросните кифли е посветено заведението 100% Italiano, отворило преди дни на бул. Витоша.
Освен кроасани от различен вид, ще намерите и други творения от бутер тесто като Монахини – перести раковини с пълнеж от течен шоколад. Предупреждаваме, че цените са височки, а рекордьор е единственото нетестестено, което се предлагаше, когато посетихме мястото – тирамису.


коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !