NOVA отново подобри собствения си...

NOVA подобри собствените си рекорди през месец септември,...

Бляскави кинопремиери в програмата на...

Броени дни преди старта на деветия международен...

При 100 заболели от COVID-19 ще се въведат нови мерки

отпечатай новината

19.03.2020 13:30 | Видян 3481 пъти

При 100 заболели от COVID-19 ще се въведат нови мерки

6 положителни проби ни делят от въвеждане на нов модел на работа заради опасността от разпространение на коронавирус у нас, заяви  ген. Венцислав Мутафчийски, ръководител на Оперативния щаб, на брифинг в Министерски съвет.

Той обясни, че новите мерки вече са изработени и приети и ще бъдат задействани, когато достигнем 100 положителни проби. Тази сутрин положителните проби са вече 94, предаде Сега.

Логистичният център към Националния щаб вече работи, съобщи началникът му Никола Николов.

Досега са разпределени 38 000 броя високоспециализирани маски за лекари в болници с пациенти с коронавируса; 79 хиляди броя еднократни маски, повечето от които са за болници и центрове за спешна медицинска помощ, а останалите за държавните институции, работещи с граждани; 100 защитни костюма за многократна употреба за лечебните заведения - всеки от които може да бъде изпиран по 50 пъти; еднократни костюми - 10 050 броя; 78 500 броя предпазни очила; над 70 камери за наблюдение на пътниците в граничните пунктове.

Очакват се днес от Турция да пристигнат 89 950 броя еднократни защитни костюми и 14 000 броя предпазни очила; с български фирми има договори за 3590 многократни костюма, 1 млн. броя еднократни, обикновени маски и др.

Вицепремиерът Томислав Дончев изрази надежда, че през следващите дни пазарът ще се нормализира и маски ще има навсякъде. Той съобщи, че от днес в още две български фабрики стартира производството на защитни костюми с капацитет по 200 бройки дневно. "Днес ще бъдат осигурени маски за всички общопрактикуващи лекари - 8000 маски ще тръгнат от районните здравни инспекции (РЗИ) и ще стигнат до тях", обеща Дончев.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !