Аз съм във Фейсбук само защото се...

"Аз съм във Фейсбук само защото се нуждая от...

Министър в оставка замина...

Министърът на командировките, както наричат...

Ето отговорите на най-честите питания за туризъм при коронавирус

отпечатай новината

19.03.2020 15:24 | Видян 14369 пъти | Гласували 3

Ето отговорите на най-честите питания за туризъм при коронавирус

Най-често задаваният въпрос за туризма при коронавирус е докога няма да бъде безопасно да се пътува. Повечето авиокомпании предвиждат затруднения в следващия месец – месец и половина, като повечето очакват до края на април светът да се е справил с предизвикателството, а европейските оптимистично предполагат, че до католическия Великднен на 12 април всичко ще бъде наред.

До тази дата, на която човек излетя в Космоса преди 59 г., докато днес се подсещаме да си мием често ръцете, не е особено препоръчително да се пътува не само зад граница, но и в страната. Често, дори без да знаем и без да усещаме, носим вируси, особено хората от големите градове като София, Варна, Бургас, Пловдив, където има чужди гости през всички месеци на годината и хората по-често пътуват по работа и удоволствие, а това поставя в опасност другите около нас, особено по-възрастните роднини.

В световен план вече се говори за „отговорен туризъм”. Имат предвид да бъдем отговорни към себе си, но и към другите, когато планираме и/или осъществяваме пътуване.

Не само САЩ, но и много други държави забраниха влизането на граждани на ЕС, като в повечето не се прави разлика от коя точно в държава идваме, покрай тежко заразените в Съюза, „горим” и ние – българите. Рисковете на Общността.

На този фон друго много важно питане е покриват ли застраховките рисковете от отмяна на пътуване. Интересно е, че дори в специализираните, а те се продават от няколко дружества у нас, ЕПИДЕМИИТЕ НЕ ФИГУРИРАТ като поет риск. Дори там, където той се покрива, трябва да се има предвид, че сривът на туризма и транспорта в момента поставя в тежко финансово положение и застрахователите, така че даже поетият риск се изплаща със закъснение.

По-сигурно е споразумение с агенцията, през която сте купили пътуването, или приемане на замяна на датата с по-късен период, което е изгодно и за вас, и за авиокомпанията, круизния оператор или туроператора, който няма да вади реални пари и бързо ще се навие, ако и сам още не ви го е предложил. Трудна работа е да се компенсират платените на ниска цена резервации в световните системи, защото там вие сте се съгласили да поемете сами риска от отмяна и поради тази причина едва ли ще ви върнат парите.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !