Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Принц Чарлз се чувства добре

отпечатай новината

26.03.2020 16:04 | Видян 1009 пъти

Принц Чарлз се чувства добре

Въпреки ситуацията, станала известна като "Мегзит", по традиция британското кралско семейство е сплотено. Сега обаче нещата стоят по малко по-различен начин, предвид положителните резултати на принц Чарлз от тестовете за COVID-19. В момента останалите членове на аристократичната фамилия спазват дистанция от най-големия син на кралица Елизабет Втора.

В сряда следобед стана ясно, че 71-годишният престолонаследник е дал положителна проба за новия коронавирус, след като няколко дни преди това е имал леки симптоми. Въпреки контакта си с него, съпругата му - херцогинята на Корнуол Камила Паркър, засега остава вън от опасност. Нейните изследвания са дали отрицателен резултат.

В официалното изявление, направено от Кларънс Хаус, се посочва, че принцът "се чувства добре и последните дни работи от вкъщи".

След това възникнаха въпроси защо въобще е бил подложен на изследването. На сайта на Шотландската здравна каса е публикувано указание, според което повечето пациенти със симптоми на коронавируса трябва да си стоят у дома и няма да бъдат подложени на тест, освен ако не страдат от сериозно заболяване, което изисква настаняване в болница.

На въпрос защо принц Чарлз е бил изследван, заместник-министърът на здравеопазването Едуард Аргар отвърна, че симптомите и състоянието му са отговаряли на критериите за подлагане на тест, предава БТА.

"Принц Чарлз не е изпреварил никого на опашката", каза той пред телевизия SKY.

Причината да бъде подложен на тест всъщност е заради възрастта му и предходните заболявания.

Източник на "E!News" разкрива, че принцът и херцогинята се намират в замъка Балморал, разположен в района на Абърдийншър, Шотландия, закупен от принц Алберт - съпруг на кралица Виктория. Днес имението е частна собственост на кралица Елизабет Втора и една от любимите летни резиденции на фамилията.

"Всеки от тях се е самоизолирал, като Камила спазва всички медицински препоръки, докато Чарлз се възстановява. Неговите асистенти казват, че е в добро настроение и не спира да работи", издава източникът на медията.

Поради състоянието си принцът на Уелс е силно загрижен за здравето на семейството, затова предпочита да стои на разстояние от тях.

"Останалите членове на кралската фамилия често му се обаждат по телефона, но разговорите им, както обичайно, са свързани предимно с бизнес. Чарлз не иска да излишна суета около себе си, защото знае, че още хиляди хора страдат от вируса, а някой от тях - много по-тежко от него", казва източникът.

Сп. "Harper"s Bazaar" пише, че докато 93-годишната кралица Елизабет и принц Филип се намират в двореца в Уиндзор, херцозите на Кеймбридж и децата им са просторната къща Анмър Хол в Норфолк, която получиха като сватбен подарък от бабата на Уилям.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !