Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Ул. Цветница между панелките на ул. Крим и на ул. Връх Манчо

отпечатай новината

27.03.2020 10:19 | Видян 742 пъти

Ул. Цветница между панелките на ул. Крим и на ул. Връх Манчо

Улицата с прекрасното име Цветница е продължение на любимото кръщаване на пътни артерии в столицата на названията на християнски празници – имаме си и Възкресение, и Рождество. Защо точно сега избрахме нея ли?

Докато трае нашата Великденска Ваканция, ще мине Цветница – на 12 април – Ден на авиацията и космонавтиката, сиреч на президента Радев, но и рожден ден на кмета Фандъкова. За разлика от името си, улица Цветница не е красива.

Първо по форма – върви си почти права, почти асфалтирана, после спира за малко, прегазвайки нещо като градина или парк при бул. Сливница, и повече паважна, ама разбито паважна, продължава отвъд ул. Подкрепа, за която сме писали, да прави странен остърляв завой отвъд ул. Връх Манчо.

Някой би я оприличил на закачалка. Странната й форма си има оправдание – сплескана е в глухота от двете си страни от панелни блокове като малки китайски стени.

Откъм ул. Крим е в деветата част на Люлин, а от другия бряг названието на махалата ни е неизвестно. По нейното протежение има и кокетни двуетажни домове, не богатски, и съборетини, даже автокъща на ъгъла с „центъра на просветата“ по тия места, които са по-близо до Божурище, отколкото до реална София.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !