Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Три нови перли на Софийската опера и балет превземат Интернет

отпечатай новината

02.04.2020 15:08 | Видян 1084 пъти

Три нови перли на Софийската опера и балет превземат Интернет

Софийската опера се радва на изключителен интерес от своята онлайн публика и продължава да привлича нови почитатели от цял свят на официалния си сайт , във Фейсбук и Youtube.

Най-новата инициатива на Софийската опера Sofia Opera Pearls Streams, създадена по идея на директора и режисьор акад. Пламен Карталов, предлага още 3 заглавия в четвъртата седмица от своето съществуване.

В петък, 3 април, от 17.00 ч. ще бъде излъчен балетът "Жизел" по музика на Адолф Адам с участието на Марта Петкова, Емил Йорданов, София Цуцакова, Боряна Петрова, Джон Абенанти, Венера Христова, Памела Пандова. Диригент е Борис Спасов, хореографията е на Ж. Корали, Ж. Перо и Мариус Петипа, а постановката и режисурата са на Петър Луканов.ц аписът е от 27 октомври 2019 г.

На следващия ден, събота, от 17.00 ч. идва ред на балета "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус с участието на звездите на Болшой театър Екатерина Крисанова и Иван Василиев и солистите на балетната трупа на Софийската опера – Цецо Иванов, Боряна Петрова, Венера Христова, Памела Пандова, Милена Тодорова, Кирил Иванов, Георги Аспарухов, Еленко Иванов, Ивана Харизанова и др. Диригент е Павел Клиничев, също от Болшой театър, а постановката и режисурата са на Петър Луканов. Записът е от 19 октомври 2019 г.

В неделя от 16.00 ч. новата инициатива ще представи операта "Атила" от Джузепе Верди с участието на световния бас Орлин Анастасов, Венцеслав Анастасов, Радостина Николаева, Венцеслав Анастасов, Даниел Дамянов, Димитър Станчев, Пламен Папазиков и др. Диригтент е Алесандро Санджорджи от Италия, а режисьор е маестро Пламен Карталов. Записът е от 2011 г.

Sofia Opera Pearls Streams стартира на 15 март с началото на карантината заради пандемията от коронавирус и вече над 150 000 зрители са гледали в Интернет 7-те заглавия, включени в инициативата до момента. Хилядите коментари на публиката са в целия спектър от емоции – от благодарност до инстински възторг от играта на артистите, от диригентите, режисурата, сценографията, костюмите, от възможността да се докоснат до вълшебствата на оперното и балетното изкуство.

Софийската опера и балет продължава да поддържа духовния имунитет на своята любима публика и да не прекъсва живата връзка с нея чрез новите онлайн излъчвания на трите си платформи: сайт, Фейсбук и Youtube.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !