Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Леонардо ди Каприо и Опра помагат на гладуващите в САЩ

отпечатай новината

05.04.2020 10:41 | Видян 1337 пъти

Леонардо ди Каприо и Опра помагат на гладуващите в САЩ

Леонардо ди Каприо, Опра и съпругата на покойния Стив Джобс обединяват сили, за да помогнат на бедните американци по време на пандемията от коронавируса. Те създадоха фонда „America's Food“, който ще се грижи за най-нуждаещите се в момента. Звездите се надяват повече хора да се включат в инициативата им, а целта е да се достигне 15 млн. долара.

Актьорът от „Имало едно време в Холивуд“ и Лорийн Джобс дариха общо 5 млн. долара, а гигантът Apple добави още 5 млн. Опра Уинфри отдели 1 млн. долара, а компанията Ford Foundation прибави още толкова. Средствата ще бъдат използвани за осигуряване и доставяне на храна на хората, които най-много се нуждаят от нея в този момент.

„В този момент на криза, организации като „World Central Kitchen“ и „Feeding America“ ни вдъхновиха с безкрайната си отдаденост на уязвими общности и хора в нужда. Благодаря им за тяхната безспирна работа. Те имат нужда от нашата подкрепа“, казва Ди Каприо.

Изпълнителният директор на „Feeding America“ благодари за огромното дарение и заяви, че то със сигурност ще помогне на хиляди хора в беда. Освен че отдели 1 млн. долара, Опра Уинфри обеща , че ще добави още 9 млн. за организации, грижещи се за децата, изложени на риск по време на пандемия.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС


автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !