Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Маски, но от кисело мляко у дома, за гладка кожа: какво правим с времето в карантина

отпечатай новината

07.04.2020 14:07 | Видян 1622 пъти

Маски, но от кисело мляко у дома, за гладка кожа: какво правим с времето в карантина

Маската е най-модният аксесоар за навън. Но и у дома може да се носи маска. И то такава, каквато не може да се носи навън. Това е темата на нашия лайфхак 3 - уроците, които могат да ни помогнат не да губим, а да използваме рационално времето си в карантина. При това маската, за която говорим ще свърши допълнителна работа - ще осигури свежест, даже лифтинг ефект на кожата.

Презапасилите се с кисело мляко няма какво да чакат, и то не само дамите. Да мажат кожата и да се радват на подмладяването. Киселото мляко освежава и подмладява заради веществата, които има в него, особено пробиотиците. Именно затова учените смятат, че неговата редовна консумация помага за удължаване на продължителността на живота и то не само у нас.

В руски Кавказ са правени много опити, които доказват, че именно това е тайната на местните столетници. И на тази база не само нашите баби вкъщи си правеха импровизирани маски от кисело мляко. В бившия Съветски съюз даже съвсем организирано се произвежда крем на основа на техния айран - кефира, който поетично е наречен Снежок - снягче, а в момента отново е хит сред местните млади попзвезди. 



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !