Зрители питат имало ли е проникване...

Все още цари мълчание след голямата изцепка в последния...

Гала правила секс на публично място

Гала е правила секс на публично място. Това стана ясно...

Кампанията Купи 1 книга обедини издатели, читатели и творци

отпечатай новината

07.04.2020 17:19 | Видян 557 пъти

Кампанията Купи 1 книга обедини издатели, читатели и творци

Близо 200 издателства и книжарници, автори, художници, дизайнери и страньори, преводачи, редактори, коректори, печатари, търговци и агенти се обединиха в кауза под наслов „За да я има книгата“.

Голямото семейство на книгата се обърна към всеки, който в тези трудни времена може да отдели средства за закупуване на добро четиво или има възможност да дари книги за кауза. „Днес книгите са изправени пред истинско предизвикателство. И спасяването им е в наши ръце. Книгата е извор на знания, забавление и идеи. Книгата е нашият живот и нашият смисъл. Само заедно можем да помогнем на книгата днес, за да я има в бъдеще!“, гласи призивът на организаторите на кампанията.

Само за няколко дни апелът „За да я има книгата“ бе споделен от стотици автори, читатели и любители на литературата и четенето. Кампанията даде стимул на продажбите през онлайн магазините на издателства и книжарници и вече се сдоби с първите дарители, закупили книги за кауза. Увеличават се и съмишлениците и партньорите в инициативата. Желаещите да я подкрепят могат да го направят чрез страницата www.kupi1kniga.com. Оттам те имат възможност да отидат в електронния магазин на предпочитаното издателство или книжарница и да закупят книга по избор.

Инициативата се провежда със съдействието на Асоциация „Българска книга“.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !