Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Най-малко с 40% падат приходите от US боксофиса за 2020 г.

отпечатай новината

09.04.2020 14:19 | Видян 862 пъти

Най-малко с 40% падат приходите от US боксофиса за 2020 г.

С 40 на сто по-малки приходи от боксофиса за годината в сравнение с тези от 2019 г. – такива са прогнозите за възможно най-оптимистичното представяне на киноиндустрията в САЩ.

Заради времето, в което пандемията се разрази и затвори киносалоните, традиционният силен летен сезон бе разпарчетосан, като някои заглавия отложиха премиерата си за есента или зимата. Други директно заложиха на представяния през 2021 г. Най-оптимистични изглежда са от „Дисни“ и Warner Bros. Част от техните продукции претърпяват сравнително кратко отлагане. Сред тях са „Мулан“ (с нова дата за представяне 24 юли), Tenet на Кристофър Нолан (17 юли) и „Жената чудо 1984“ (14 август). Дори ако тези филми се справят добре в боксофиса, от The Hollywood Reporter отчитат, че киносалоните в САЩ ще съберат не повече от 7 милиарда долара през цялата година. Това ще е рекордно нисък резултат от последните две десетилетия.

Направените изчисления се позовават на предположението, че киносалоните ще бъдат затворени общо три месеца. В тях е предвидено и трафикът към киносалоните да се възобнови до нормални нива веднага след тяхното отваряне. В случай, че салоните останат затворени само за два месеца, печалбите няма да скочат значително – ще достигнат до едва 7,09 млрд долара.

Подобни резултати не са отчитани от 2000 г. насам. През 1999 г. американският боксофис е генерирал 7,33 милиарда, година по-рано – 6,86 млрд. долара.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !