Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Жизел Бюндхен: Искам да съм пример за децата си

отпечатай новината

27.04.2020 16:01 | Видян 1507 пъти

Жизел Бюндхен: Искам да съм пример за децата си

Жизел Бюндхен успява да превърне всяка своя цел в реалност. От покоряването на върховете в модата и козметичния бизнес, през отглеждането на три деца, до заемането с благотворителни дейности и грижа за околната среда.

Моделката ще навърши 40 години през юли, а от 11 години служи като посланик на Програмата на ООН за околната среда. Тя застава на корицата на списание „Marie Claire“ и говори откровено за това как човечеството може да живее по-отговорно и с грижа за природата.

Всичко се променя за Бюндхен през 2004 година, когато посещава региона Xingu в Амазония, който е почти унищожен. „Именно там за първи път видях катастрофалните последствия от замърсяването и изсичането на горите“, казва тя пред списанието. Тогава звездата решава да започне свои инициативи, с които да помогне на планетата.

Няколко години по-късно създава проекта „Чиста вода“ заедно с баща си в родния ѝ град Хоризонтина в Бразилия. През следващите 5 години те засаждат повече от 40 хиляди дървета и се грижат за тях, докато пораснат. По този начин зоната около тях се запасява с повече вода и се подобрява животинския свят в нея.

„Смятам, че е наше задължение да се грижим за планетата и нейните ресурси“, казва Бюндхен пред „Marie Claire“.
Звездата добавя, че е решила да спасява света заради децата си. „Като майка, искам моите деца да видят планетата красива и здрава. Такава, каквато аз я знам“. Тя се опитва да научи децата си, че всяко действие има отражение върху света. Вкъщи ги кара да рециклират, да намалят употребата на пластмаса и да се насочат към неща, които могат да се използват многократно.

„Когато ходим до магазина, винаги си носим торби от вкъщи и пазаруваме от местни фермери. Също така използваме и стъклени бутилки за вода“. Признава, че иска да бъде пример за децата си и да ги научи, че планетата е нашият дом и трябва да я пазим.

Жизел споделя пред списанието, че двамата ѝ синове Бенджамин и Джон, както и дъщеря ѝ Виван се опитват да накарат и приятелите си да помислят за околната среда. „През последните няколко години Бен не иска подаръци за рождения си ден, а кара гостите си да даряват на природозащитни каузи“.

Скоро Бюндхен ще навърши 40 години, но все още изглежда зашеметяващо. Тя се подлага на стриктен хранителен режим, който включва сезонна органична храна, която е закупена от местни земеделци. Тя и семейството ѝ залагат повече на зеленчуците, тъй като производството на месо вреди сериозно на планетата.

Омъжена е за футболиста Том Брейди, с когото се опитват да научат децата си да стоят по-далеч от телефоните. Те ги насърчават да играят сред природата и да се социализират с други деца, а не да прекарват цялото си време пред екраните.

Споделя, че сутрините ѝ започват с няколко дълбоки вдишвания, разтягане и медитация. Добавя, че това ѝ помага да прочисти ума си и да се чувства по-енергична през деня. За да предпази ума си от лоши мисли, Бюндхен често медитира или тренира йога. Обича да прави различни дейности, които са сред природата – конна езда, колоездене или каране на ски.

Ароматерапията пък е едно от любимите ѝ неща. Жизел признава, че ароматът на лавандула ѝ помага да заспи, а ментата е чудесен лек за главоболие.

Изтоник: tialoto
Снимки: Marie Claire

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !