Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Ара Маликян написа албум по време на карантината

отпечатай новината

13.05.2020 14:32 | Видян 638 пъти

Ара Маликян написа албум по време на карантината

Виртуозният цигулар и любимец на българската публика Ара Маликян е написал музика за цял нов албум по време на двумесечната карантина.

Това той сподели в интервю в „Шоуто на Николаос Цитиридис“. „Повечето време съм с Кайро (б.а. сина му), защото той не ходи на училище. Трябва да се занимава с нещо. Когато не си играя с Кайро – свиря, правя упражнения, композирам. Вече имам композиции за цял нова албум.

"Искам карантината да свърши, за да може да го запиша", разкри испанецът с ливански корен и арменска кръв. Той добави, че е написал едно специално парче, за което смята да покани известен хеви метъл вокалист да го изпълни. Тъй като все още проектът не е задвижен обаче, Ара не разкри името му.

Освен че разделя вниманието си между цигулката и малкия Кайро, се оказва, че синът му не понася звука на неговия инструмент и затова се налага да репетира в тоалетната.

"Престоят в тоалетната е като медитация лошото излиза, остава място само за добро“, намигна Маликян.

Оказва се, че България е една от първите държави, които цигуларят ще посети след вдигането на карантинните мерки. Той има планирани три концерта у нас, които все още не е ясно как ще се проведат. „Най-много ми липсва сцената, да общувам с публиката и да усещам енергията й. Всичко останало е наред, защото съм си у дома при семейството ми, сина ми и жена ми и сме много щастливи“, остава позитивен той, но е категоричен

"Музиката не трябва да спира, както и общуването с приятели."

Точно по този начин не спира общуването си с Васко Василев – българския виртуоз на тънките струни. Дори направиха няколко общи онлайн изпълнения и то все на интересни произведения – Криво садовско хоро и „Газ“ на Горан Брегович. Ара дори намекна, че при следващата му визита у нас може да ги видим заедно с Васко. Това е съвсем възможно защото турнетата на двамата на българска територия съвпадат като дати.

Ара Маликян е един от най-енергичните и зрелищни цигулари на сцена. Но как се е стигнало до това негово сценично поведение?

"В продължение на много години обитавах праволинейния свят на класическата музика, но усетих, че нещо ми липсва. Най-вече искреността.

При класическата музика всичко е формално и следва определени протоколи, а на мен ми се искаше да правя нещата както ми казва сърцето. Когато се научих как да бъда свободен, всичко се промени. Връзката ми с публиката се промени, самата публика се промени, както и нейните реакции към мен“, заяви Маликян.

За момента датите за турнето на Ара у нас остават следните - 16 юни – Варна (Летен театър), 17 юни – София (НДК), 19 юни - Пловдив (Зала С.И.Л.А).

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !