Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Посланикът на Израел говори за...

Горещ коментар за ескалацията на напрежението между Иран...

Сашка Васева събира 10 000 евро, за да прогледне

отпечатай новината

14.05.2020 11:09 | Видян 1223 пъти

 Сашка Васева събира 10 000 евро, за да прогледне

Лъч светлина най-накрая се е появил за Сашка Васева, която от години има проблем със зрението.

Ретро иконата на чалгата страда от атрофия на очния нерв и е загъбила почти напълно способността си да вижда - има 90% слепота. Дълго време се смяташе, че решение на проблема няма и Сашка разчиташе на Божията помощ, за да прогледне. Оказа се обаче, че певицата все пак е открила и медицински вариант, за да възстанови зрението си.

Васева разбрала, че в Русия се прилага електростимулация, която в нейния случай е единствения вариант. "И в България е известно това лечение, но не дава добри резултати. А в Германия, в Берлин, клиниката на Федоров могат да ми помогнат", поясни певицата. Тя най-вероятно ще се насочи към братска Русия, но не скоро, защото не разполага с необходимите средства.

Не е ясно колко е точната сума, но със сигурност тя надминава 10 хиляди евро, с включени транспортни разходи. Подобна сума е непосилна за Сашка и семейството й, затова певицата започна кампания за набиране на средства чрез дарителска сметка и се надява, че нейните почитатели ще й помогнат отново да прогледне.

"Да не си мислят хората, че ние, изпълнителите, сме богати. В никакъв случай не сме. Ако някога сме изкарвали пари, те са отишли за купони", споделя Сашка, пише Галерия.

Проблемите й със зрението започват преди няколко години. Една сутрин просто се събудила без да вижда нормално. Първо губи зрението на дясното си око, впоследствие силно се влошава и това на лявото. Сашка вече вижда само размазани силуети и сенки. Дори човек да стои на няколко крачки от нея, тя не може да го идентифицира ясно.

От проблемите й косвено са засегнати децата й, тъй като едното винаги трябва да я придружава, когато излизат навън. Отделно от това се притеснявали за нея.     



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !