САС отложи гледането на мярката на...

Болен адвокат отложи мярката на задържания за смъртта на...

Кейти Пери иска Анистън за кръстница...

Попзвездата Кейти Пери е избрала звездата от...

HBO Европа с експериментален проект „Вкъщи“

отпечатай новината

20.05.2020 15:30 | Видян 164 пъти

HBO Европа с  експериментален проект „Вкъщи“

Антологията „Вкъщи“ (W domu) събира 16 полски режисьори с 14 истории в експериментален проект за HBO в Европа.

Едни от най-известните режисьори в Полша изследват живота по време на изолацията, която е наложено на населението заради пандемията.

HBO Европа даде зелена светлина на 16 творци (два от проектите са в колаборация от по двама) за създаването на 14 късометражни филма, обвързани помежду си единствено от темата за изолацията.

Условието е сюжетът им да се развива тук и сега по време на обявеното положение на пандемията, а продължителността на всяка история не трябва да надвишава 10 минути.

Режисьорите трябва да заснемат кадрите самостоятелно за четири седмици, като форматът и жанрът зависят от тях. Изабела Лопух, ръководител „Оригинални продукции“ в HBO Полша, споделя, че:

„Докато човечеството е в затворено, изкуството надхвърля границите и не знае ограничения. „Вкъщи“ е проект, създаден като продукт на художествената свобода, творческа хроника на ограничените свободи на личността.

Надявам се, че това ще бъде една стимулираща и трогателна история за човешките терзания в състояние на преход към новото нормално - преминаването от свят, който имаше една структура, към необходимостта да го предефинираме наново.

"Изпълнителният вицепрезидент „Оригинални програми и продукции“ на HBO Европа, Антъни Рут коментира за проекта: „Повече от всякога видеосъдържанието и филмите са жизненоважен начин за свързване на хората и всеки от тези кратки филми ще разкаже силна, отличителна история, базирана на споделен опит. Горд съм, че наред с антологичната ни серия „Вкъщи“, която стартирахме преди месец в Испания, имаме възможност да работим с режисьори в Полша.

В този предизвикателен за всички момент, можем да предоставим платформа, от която творците могат да вдъхновят и забавляват публиката, докато стане безопасно да се контактува с нея както преди.“ Филмите, направени като част от проекта, ще бъдат достъпни за гледане след няколко седмици в онлайн стрийминг плаформата HBO GO в Полша, а за България и останалите територии на HBO в Европа се очакват по-късно през лятото.

Творците, които участват в проекта са Яцек Борцух (познат с „Всичко, което обичам“), Андрей Драган, театралният режисьор Кшищов Гарбачевски, Рената Гочоровска,  Магнус Фон Хорн (познат с „Нарушител“), Павел Ложински, Ян Матушински  (познат с „Последното семейство“), Томек Попакул (познат с анимацията Acid rain), Йежи Сколимовски  (носител на Златен лъв за 2015 във Венеция), Кшищоф Сконечни  (полския HBO сериал “Заслепени от светлините“), Малгожата Шумовска  (Сребърна мечка‘ 2018 за „Тяло“) в колаборация с оператора Михал Енглерт („Всичко, което обичам“, „Тяло“), Ана Замецка  („Communion”) в колаборация с оператора Сун Рае Чо и Ксавери Жулавски („Полско-руска война“).   

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !