Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Леката атлетика донесла прякора "Зуека"

отпечатай новината

21.05.2020 10:42 | Видян 599 пъти

Леката атлетика донесла прякора

Участие в състезание по лека атлетика – това бил поводът за измислянето на прякора на актьора Васил Василев – Зуека. Още в началното училище той се включил в съревнование по бягане, а добрите му резултати му заслужили репутацията на „заека“.

Две години по-късно негов съученик видоизменил прякора и така се родил Зуека, като водещият на „Като две капки вода“ признава, че е бил сред първите артисти, които си включили подобно прозвище към официалното сценично име с тире.

Спортът играл голяма роля в живота на Василев до последните класове в гимназията, когато любовта му към театъра в крайна сметка надделяла. Пред рапъра Тото, с когото се срещнаха на сцената на „Капките“, Зуека обясни, че от малък е знаел, че иска да се занимава именно с актьорско майсторство и дори три отказа от ВИТИЗ не успели да го откажат от мечтата му.

Относно шоуто за превъплъщения, което тази година постигна най-гледания си финал за всички осем сезона, комикът обясни, че първоначално с колегата му Димитър Рачков следвали като „библия“ модела, изграден в предаването първообраз на българското „Като две капки вода“. Започнали да се разчупват и да правят шоу по свой стил след четвъртия епизод, а от представители на продуцентите от Endemol в страната ни, Зуека разбрал, че родната версия е единствената такава на предаването, което продължава да поддържа висок зрителски рейтинг дори и след толкова години.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !