Когато настъпи рождения ден на поп иконата Шер, няма значение дали светът е под карантина - празненство със сигурност ще има. Вчера, на 20 май, американската певица от арменски произход, която е родена в град Ел Сентро, Калифорния, намиращ се на 10 км от границата с Мексико, отпразнува своята 74-та годишнина.

За да я зарадват, екипът ѝ е решили да ѝ подготви специално тържество-изненада с нейните най-близки приятели, което се провело под открито небе. Разбира се, предвид пандемията от Covid-19, всички присъстващи са спазвали дистанция един от друг и са носили маски и ръкавици. Но все пак - празненство е имало.

Преди часове звездата от "Mamma Mia!", чието рождено име е Шерлин Саркисян, съобщи за веселбата, използвайки своя официален Twitter профил.

"Социалната дистанция не беше никак лесна, но това, че бяхме навън, определено помогна. Бяхме 10 човека и една торта. Надявам се, че постъпихме правилно. Не е никак лесно. Има милион неща, които си свикнал да правиш, но не можеш", написа изпълнителката на "Strong Enough", пише Dir.bg.

Публикацията ѝ бързо събра хиляди харесвания и стотици коментари, в които нейните фенове отправиха своите най-добри пожелания към рожденичката. Някой от тях дори организираха собствени празненства у дома си и споделиха снимки на торти и кексчета със запалени свещи, които са направили в нейна чест.

По-рано през деня Шер благодари на своите почитатели с друг туит.

"Не мога да повярвам, че съм "толкова" стара, но макар годините - все така луда. Не мога да намеря думи, с които да изкажа благодарността си за всичко, което сте направили за мен", гласи посланието ѝ.

Днес Шер е едно от най-големите холивудски величия с безброй отличия от старта на кариера си през 60-те години на миналия век досега. В свое интервю от 2018 г. тя издаде с кой конкретен момент от своето професионално развитие се гордее най-много. Едва ли ще бъде изненада, че това е наградата "Оскар", която спечели през 1988 г. в категорията "Най-добра актриса" за ролята си в "Лунатици", където си партнира с Никълъс Кейдж.

"Когато Пол Нюман отвори плика и извади листа с името на победителя - аз оглушах. Спомням си, че когато си пое въздух, преди да прочете кой печели статуетката си помислих "Не е като да не ти е необходим, за да кажеш Шер!". Обявяването му на моето име бе един от най-вълнуващите мигове в целия ми живот", сподели тогава тя.