Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Измислиха защитен костюм за партита и концерти

отпечатай новината

27.05.2020 12:02 | Видян 1172 пъти

Измислиха защитен костюм за партита и концерти

Калифорнисйаката компания Production Club изобрети защитен костюм, който може да се окаже решението за меломаните, които искат да посещават концерти, без да пазят 2 метра дистанция заради пандемията от коронавирус.

Дизайнът на Micrashell, както е името на костюма, включва каска, система за филтриране и LED светлини, съобщава New Music Express. В интервю за NBC екипът изрази надежда, че с този костюм публиката ще се върне в зали и по фестивали без нужната социална дистанция. „Micrashell е решението как да съберем хората отново заедно, но безопасно”, казва Мигел Рисуено, шеф на изследователския екип на Production Club.

Въпреки футуристичния си дизайн, костюмът е помислен и за забавление. В него може да се инсталират чаши/контейнери за напитки
за да може феновете да пийват бира или друго по време на концерт.

Идеята е меломаните да наемат костюмите от залите или местата на провеждане на събития, а служителите ще са отговорни да ги дезинфекцират след това.

„Казахме си: „Трябва да намерим решение, защото хората искат да излизат навън, искат да посещават купони и да не се съобразяват със социалната дистанция…“, обясняват мотивацията си създателите.

В момента Production Club работят по прототипа на Micrashell. Припомняме, че американските здравни експерти прогнозираха, че няма да има концерти на живо до есента на 2021 г. заради пандемията. Проучване пък показа, че повечето от редовните посетители на събития на живо няма да се завърнат на терен, докато не бъде намерена ваксина срещу COVID-19.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !