Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Da Vinci отбелязва Световния ден на околната среда

отпечатай новината

02.06.2020 15:36 | Видян 840 пъти

Da Vinci отбелязва Световния ден на околната среда

Пети юни е Световният ден на околната среда. ТВ канал Da Vinci отбелязва този ден със специална програмна селекция, за да ни напомни защо е толкова важно да се грижим за нашата невероятна планета. Овладейте силата на въздуха с „Изследователи: Направи си сам наука“ и разберете защо се променя климатът ни със „Знаеш ли как?“. Дървета, растения, животни и хора се адаптират към различната светлина и топлина през сезоните.

Какво е сезон? Какви качества имат четирите сезона? Как все повече се променят техните характеристики под въздействието на промените в климата? Открийте отговорите на тези и други въпроси в специалните предавания на Da Vinci на 5-и юни от 18.30 до 21.30 ч.  За някои хора грижата за нашия свят е професия. В „Когато порасна“ Микаела научава какво е да работиш като градинар в града и да отглеждаш пресни храни в затворени помещения през цялата година в градски условия. Малката героиня среща градския фермер Джона, който отглежда целогодишно свежа храна на закрито. Той сади растенията вертикално, за да използва оптимално пространството. Микаела научава за специалната светлина, която използва той за растенията, и разбира какво означава хубава почва.

След това тя пътува, за да се запознае с лесничея Кери, който се грижи за дървета, за да помогне за запазването на въздуха чист и за наличието на повече кислород. Кери разказва много интересни неща за семената, за пробите от почвата и за засаждането на дървета, както и за това, че не всички гори са еднакви…Дори когато сте си вкъщи, можете да дадете своя принос към каузата за опазването на околната среда чрез рециклиране. Вижте страхотните идеи в „Пълен боклук“ и направете бижута от опаковки на чипс, кегли от пластмасови бутилки или чудесен картонен скутер за химикалките си! Мишел и Найджъл използват боклук, за да направят стилна папка, поставка за телефон и кутии за съхранение от стари опаковки. След това те отправят поглед и към Винсент ван Гог и се захващат с градинарство с пластмаса.

А когато се обръщат към Салвадор Дали, създават и същество от стар картон… Гледайте всичко това и още много по тв канал Da Vinci на 5-и юни - 18:30     „Пълен боклук“ –  „Лъжлива бъркотия и Винсент ван Гог“, 19:00     „Пълен боклук“ – „Пластмасов кегелбан и Салвадор Дали“, 19:30„Когато порасна“ – „Градски фермер“, 19:30     „Когато порасна“– „Лесничей“, 20:00     „Знаеш ли как?“  – „Наука за сезоните“ и 20:30 „Изследователи: Направи си сам наука“ – „Силата на въздуха“.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !