Дворецът публикува нова снимка от ЧРД...

Принц Луи празнува шестия си рожден ден днес и нова...

Папи Ханс с нов хит и албум

Певецът, който в момента обира точките в Денсинг Старс,...

Грижа за кожата през лятото: 5 стъпки

отпечатай новината

04.06.2020 14:08 | Видян 808 пъти

Грижа за кожата през лятото: 5 стъпки

Лятото вече е тук, а с него и първите проблеми с кожата, характерни за този сезон. По нея полепват най-различни замърсявания, което е доста по-лесно заради влагата. От друга страна слънчевите лъчи и липсата на достатъчно вода в клетките я изсушават и променят текстурата ѝ.

Козметиката със слънцезащитен фактор е първото нещо, което да си набавите със затопляне на времето. Но освен нея, е добре да следвате няколко основни стъпки в ежедневната грижа:
1. Хидратацията на първо място

Течностите в тялото са основният фактор, от който зависи състоянието на вашата кожа. Ако не пиете достатъчно вода и други течности, това си личи по нея. Тя е сива, суха, загрубяла, а първите признаци на стареене си личат по-лесно.

Водата подпомага извеждането на токсините от кръвта и подобрява вашата храносмилателна система. А това предотвратява появата на кожни състояния като сърбеж, акне, екзема или псориазис. Докато през зимата е добре да пиете поне литър и половина, в горещините препоръчителното количество е 2,5 – 3 литра. Освен нея, се старайте да пиете така наречените свежи електролитни напитки, които не са сладки. Така например може да си правите вода с лимон, джинджифил, мента или пък парченца краставица.


2. Редовно почистване на лицето

Благодарение на атмосферното влияние, лицето се замърсява по-лесно. Освен това кожата се изпотява повече, което причинява образуването на повече себум. Затова редовното почистване на кожата е много важно.

Черни точки, пъпки с връх, зачервяване или раздразнение, могат да се получат, ако един път пропуснете да почистите лицето си преди лягане. Ако пък през деня излизате навън и след това лицето ви е потно и лепкаво, не чакайте вечерта, а ползвайте тоник и измийте с вода.


3. Консумация на пресни плодове


През този сезон има изобилие от плодове и зеленчуци, а те са пълни с витамини и минерали, които са полезни за здравето.

Консумирайки пресни портокали, киви, манго, папая, ягоди, боровинки, ананас, вие ще си осигурите достатъчно витамин С, който е необходим за производството на колаген. Колкото повече има от този протеин в кожата, толкова по-еластична е тя.

С редовното похапване на плодове ще изхвърлите повече токсини, с което състоянието на вашата кожа ще се подобри. А това предотвратява възпаление и образуване на пъпки.


4. Овлажняване всеки ден

Независимо от това какъв тип кожа имате, не забравяйте да я овлажнявате редовно. Сухотата може да причини сърбеж и някои неприятни кожни състояния. Натрупването на мъртви клетки, например, запушва порите и причинява пъпки.

Нанасяйте овлажняващ крем на лицето и лосион по тялото след баня. Хубаво е това да става веднага, когато кожата е още мокра, за да може съставките да попият в дълбочина. Използвайте продукти, богати на хиалуронова киселина, витамин С, алое вера и други.



5. Включете натурални средства в грижата за кожата

Освен козметиката, е хубаво да пробвате някои натурални средства, които през годините са доказани помощници в грижата за кожата. Много от тях са естествени детоксикатори – идеалното средство за гладка и сияйна кожа през лятото.


Сок от краставици

Над 90% от краставицата е вода, но освен нея тя съдържа кафеена киселина и витамин С, с които ще имате по-свежа кожа. Може да си направите сок от няколко краставици, който да пиете всеки ден или вода, в която да поставите няколко резенчета от зеленчука, лимони и мента. С тези напитки кожата ви ще е добре хидратирана и с по-добра еластичност.

Съвет: Може да настържете половин краставица и да поставите сместа директно върху лицето, като маска. Само преди това почистете добре лицето.


Не изхвърляйте обелките

Ако белите някои плодове и зеленчуци, не изхвърляйте обелките. В тях има много витамини и минерали, които може да използвате за подобряване състоянието на кожата. Така например може да намажете лицето си с кората на краставица, за да е по-свежо и хидратирано. В домата, например, има ликопен, който е мощен антиоксидант. В морковите има бета каротин.

Когато си хапвате диня, намажете лицето си с кората, която сте изрязали. Същото може да направите и с обелките от пъпеш или папая.

Съвет: Не променяйте значително рутинната си грижа за кожата през лятото. Консултирайте се с дерматолог, ако искате да включите някой нов продукт. Избягвайте приема на мазна храна и тестени изделия.

Източник: Tialoto.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !