ДА! Lili Pham: стилен азиатски фюжън...

„Вие сигурно сте полудели”, със сигурност...

Карамазов и Бахаров на нож

Двама от най-популярните български актьори – Владо...

Бирата има само 4 съставки, но никога захар, царевица, Е-та

отпечатай новината

05.06.2020 18:00 | Видян 708 пъти

Бирата има само 4 съставки, но никога захар, царевица, Е-та

Тези дни отбелязвахме Деня на бирата и понеже иде сезонът на пивото, което обичаме да поглъщаме на открито, а това вече ни е и позволено, трябват си някои лайфхакове за гарантирано удоволствие. Четем етикетите на храните, но рядко го правим с любимата напитка. А това, повярвайте ни, е не по-малко важно.

Причината, естествено, е химизацията, на която се подлага нещо просто и затова гениално, каквато е оригиналната бира. Тя има точно 4 съставки. Сред тях обаче не попадат царевица, захар, Е-та, дори маскирани под сложни имена - колкото по-сложни, толкова по-нежелателно е да ги пиете.

Ако обичате себе си, не вземайте каквото ви попадне, не се нахвърляйте да изкупувате мащабни количества от промоциите на пиво, които вече тръгнаха. Избирайте, след като сте прочели, а посещавайте и специализираните магазини и барове за любимата напитка, каквито вече се отвориха поне в София и някои по-големи градове. Там ще намерите истинско удоволствие, а не допълнително сваляне на имунитета и блъскане с химия.

Иначе за всички са ясни няколко неща: при милионите литри пиво, които България произвежда, страната ни би трябвало да е засята предимно с хмел "от Тимок до Черно море", а не е. Даже декоративния по пътя от Самоков до Боровец поизчезна. И ние влязохме в орбитата на 4-те мегакомпании, които са си поделили целия пазар в Европа.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !