Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Дъщерята на Мариан Бачев грабна титлата Mалък голям писател

отпечатай новината

12.06.2020 12:47 | Видян 981 пъти

Дъщерята на Мариан Бачев грабна титлата Mалък голям писател

По-голямата дъщерята на актьора Мариан Бачев – Александрина Бачева, стана носител на титлата „Малък голям писател“ от 14-ите творчески работилници в инициативата Национална седмица на детската книга 2020. Другите отличени малки писатели са Алики Ковачевич, Кристина Цанева и Симона Грозева, а най-добрите художници, окичили се с титлата „малък голям художник“ са Симона Божкова и Еда Селим.

Eдни от най-големите имена в българската литература, музиканти, артисти, художници и някои от най-популярните лица в ефира на bTV се включиха в третото издание на кампанията Национална седмицата на детската книга. Инициативата, посветена на малките, които обичат да четат и мечтаят да пишат, се проведе изцяло онлайн и в нея участваха над 500 начинаещи таланти от цялата страна. Кампанията се организира от сдружение с нестопанска цел „Книги за деца“ в партньорство с издателство „Просвета“ и URBO.

Александър Секулов, Катя Антонова, Антон Хекимян, Нуша Роянова, Станислава Цалова, Чавдар Николов, Александър Кръстев и Мила Ташева, Вал Стоева, Жени Лечева и Иван Раденков бяха менторите, които споделиха с малчуганите своите безценни творчески съвети. А обичани детски книжки за цялото семейство четоха певицата Поли Генова, водещият на вечерното забавно шоу Николаос Цитиридис, актрисата Мая Бежанска (на снимката) и водещата на спортните новини Флорина Иванова.

Всички участници в кампанията Национална седмица на детската книга получават като подарък онлайн изданието на „Просвета“ „История за коронавируса“. Книгата може да бъде свалена напълно безплатно.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !