Определиха “Съседите” за най-голямото...

“Най-голямото откритие беше малък павилион, на брега...

Ясни са финалистите в конкурса Пролет`24

Известни са финалистите в Конкурса за нова българска...

Клуни дари 500 хиляди от името на Тръмп

отпечатай новината

24.06.2020 12:03 | Видян 1193 пъти

Клуни дари 500 хиляди от името на Тръмп

Доналд Тръмп не се радва на огромна подкрепа сред известните личности. Много от звездите молят феновете си да се регистрират, за да гласуват на предстоящите избори, за да свалят настоящия президент на САЩ. Към тях се присъедини и Джордж Клуни, който показа на целия свят, че не харесва Тръмп и дори му се подигра.

Актьорът дари 500 хиляди долара на организация, бореща се срещу расизма. Интересното беше, че дарението е било от името на Доналд Тръмп, който постоянно говори за създаване на различни закони, с които ще ограничи влизането на емигранти в Съединените щати и построяването на стена на границата с Мексико.

Решението на Клуни идва след като президентът заяви, че е направил празника „Juneteenth“ известен. Събитието, известно като Деня на свободата, чества еманципацията на робите в Съединените щати. Произхождащ от Тексас, сега се празнува ежегодно на 19 юни в цяла Америка. „Благодаря ти, президент Тръмп, че направи Juneteeth известен. Семейството ми ще дари 500 хиляди долара на инициатива за борба с расизма в чест на твоето добро дело“, казва Клуни в официално съобщение.

През изминалата седмица Тръмп каза пред „The Wall Street Journal“, че той е привлякъл вниманието на всички към празника с президентската си кампания в Тълса, Оклахома. Събитието се състоя именно на 19 юни, а много от американците сметнаха този ход на Тръмп за напълно умишлен. „Направих нещо добро: Направих Juneteeth известен. Това всъщност е важно събитие, но никой не беше чувал за него“, казва президентът пред вестника.

Това не е първият път, в който Джордж Клуни изразява позицията си относно случващото се в Америка. По-рано през месеца той написа есе за полицейската бруталност и убийството на Джордж Флойд. Актьорът нарече расизма „нашата пандемия, за която все още търсим ваксина“. Той допълни, че робството си е отишло от Америка, но мисленето на някои хора все още е същото като през 60-те години на миналия век.

Източник: tialoto
Снимка: Getty

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !