Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Максим Генчев търси Каравелов

отпечатай новината

24.06.2020 15:21 | Видян 1063 пъти

Максим Генчев търси Каравелов

Режисьорът Максим Генчев прави кастинг за актьор, който да изиграе Любен Каравелов във филма си за Ботев. Това обяви самият той, цитиран от в-к "Телеграф".

“Търся визуална прилика и възраст. Ще стане добър филм, защото ще бъде по съвременен стандарт като въздействие, ще се усещат причините за репликите, ще се видят очите на героите и техните взаимоотношения – няма да е слово в памет на героите, искам да е интересен разказ, любопитен дори за онези, които не са се интересували от история”, сподели Генчев.

Повечето кандидати за ролята на Любен Каравелов му изпращат снимки и видео – за да покажат до една степен творческите си заложби. “Може да е с произволен текст, често им давам задачи от рода на – обвинителна реч или друго, идеята е да видя успяват ли да влязат в образа, такъв, какъвто си го представям. Нямам самочувствието, че откривам звезди, но Васко (бел. ред. Веселин Плачков) е доказателство. Той е лицето на Левски и хората го свързват с ролята. Вярвам, че ще намеря отново най-добрия кадър, до момента не съм стъпвал на криво”, добавя Максо.

Той вече е избрал актьора, който ще се превъплъти в образа на революционера-поет. “Той е на 25 г. Много добър, грандиозно попадение.

"Роден е да играе епични роли. Подбрах го внимателно, много чист и всеотдаен човек", коментира още режисьорът екранния Ботев. Част от обявените по-рано артисти са Ники Илиев, който ще изиграе убиеца на Ботев, синът на Максим – Матей, в ролята на Обретенов, Цветомир Ангеров – Цуки и Неда Спасова като любимата Венета. За всички режисьорът се изказва ласкаво.  

"Неда Спасова е като рисунка на Майстора. Всички са възхитени от играта й, тя е блестяща. Синът ми се справя отлично. Цуки е бунтовник, който намира пари за пушки – велик е в това, което прави”, коментира още Генчев. Той е заснел 24 мин. от лентата, това са по-евтините сцени – без оръжия, масовки, коне – без скъпото перо, а по-скоро интериорни.

“Аз съм слаб актьор на фона на всички избрани, но ще играя, защото Николай Урумов не дойде на снимки, уплаши се от вируса и трябваше аз да го покрия.

Та, сега съм търговец, чорбаджия. Даже понякога командвам осветлението”, казва с широка усмивка Максим Генчев. Той продължава да събира пари за реализацията на лентата.“Събирам по 10 000 лева и снимам, после пак събирам и пак снимам. Хората не си пазят парите, те просто ги нямат. Дърпат се, защото в тези времена искат, а и трябва, първо да дадат на болниците”, коментира режисьорът.

Източник: Monitor


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !