Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Позицията като лидер на Джокович е застрашена след скандала

отпечатай новината

26.06.2020 11:10 | Видян 1180 пъти | Гласували 1

Позицията като лидер на Джокович е застрашена след скандала

Позицията на Новак Джокович като председател на съвета на играчите в мъжкия професионален тенис е застрашена. Сигнали за това идват от острата реакция срещу сърбина в разразилия се скандал около "Адриа Тур", организиран именно от световния №1 и хората около него.

Надпреварата бе замислена като празник за хората от Балканите, с мачове в Белград, Задар, Баня Лука и Сараево, но след положителния тест за коронавирус на Григор Димитров, такъв дадоха самият Джокович, Борна Чорич, Виктор Троицки и хора около турнира.

Критиките не спират да валят, като единствената опора на Ноле срещу тях е у дома, в Сърбия - от семейството и местните медии. Баща му Сърджан даже нелепо се нахвърли срещу Григор, когото обвини, че е занесъл заразата на "Адриа Тур".

"Хората повдигат вежди и се чудят какво точно се случваше там - призна Пол Анакон, уважавана фигура в тениса, бивш треньор на Роджър Федерер, Анди Мъри и Григор Димитров. - Не е лошо, че играха тенис, ако спазват мерките. Но да се прегръщат, партитата, публиката...

На практика те пренебрегнаха цялата научна информация по въпроса и препоръките на хората, които разбират по-добре от нас какво става. Това бе добра кауза, която завърши зле заради пренебрегнатите правила.

В света има стотици играчи, а Новак е техният представител. Не съм сигурен, че в последните месеци те го виждат като такъв, след изказванията му за US Open и случилото се на турнира му."

Световният №35 Гуидо Пея бе още по-краен, като заяви пред сайта tennisworldusa по адрес на Джокович:

"Не знам как ще се измъкне от тази ситуация. Той пренебрегна всичко, което се прави в последните месеци, като показа неуважение към всички по света, не само тенисистите."

Ник Кирьос, австралийският ексцентрик, който традиционно е в лагера на Ноле по време на големи спорове, засягащи тримата водещи играчи в света, този път отказа да го подкрепи.

"Не хвърляй вината другаде, братко", написа иронично Ник под публикация, цитираща Сърджан Джокович с неговите нелепи обвинения срещу Григор.

И, разбира се, Андреа Гауденци - председателят на ATP, също нямаше как да остане безразличен.

"Съжалявам за заразените играчи - каза той пред сайта на организацията. - Знаем, че трябва да сме много внимателни, но не виждам защо бе нужно това, което се случваше около мачовете на турнира - прегръдки, влизане в контакт с външни хора... Това е като да казваш на деца, че карането на колело без предпазна каска е опасно, но те да продължават да го правят и да ги заболи, когато паднат. И после да я сложат."

Източник: dir.bg
Снимка: Adria Tour

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !