Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Хари и Меган с финансови проблеми

отпечатай новината

30.06.2020 16:15 | Видян 1511 пъти

Хари и Меган с финансови проблеми

Поради загубите на херцогството Корнуол, сумата, на която може да разчитат херцогът и херцогинята на Съсекс, ще стане забележимо по-малка.

Британският принц Хари и съпругата му, херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, може да останат без пари поради загуби, причинени от пандемията от коронавирус, информира "Мирър". Очаква се през 2020 г. печалбата от херцогството Корнуол да спадне рязко.

Именно тези средства бяха основата на лъвския дял в доходите на принц Хари и Меган Маркъл, като бащата на Хари, принц Чарлз, обеща да ги изплаща дори след като синът му замина за САЩ. Поради загубите на херцогството, сумата, на която може да разчитат херцогът и херцогинята на Съсекс, ще стане забележимо по-малка.

„Уверени сме, че допълнителният доход ще намалее със значителна сума, главно защото нашите търговски предприятия не работят“, заявил е секретарят на херцогството на Корнуол, Алистър Мартин.

Според неговите думи, те не кандидатстват за държавна помощ, но както преди продължават да плащат заплати на служителите. След като се отказаха от кралските привилегии и се преместиха в Съединените щати, принц Хари и Меган Маркъл спряха да получават държавно финансиране, но както и преди продължиха да претендират за част от печалбите на херцогството Корнуол, контролирано от принц Чарлз. През 2019 г. то му донесе 22,2 милиона паунда.

На 1 април принц Хари и Меган Маркъл престанаха да изпълняват задълженията си като членове на британското кралско семейство. За да получат правото да се преместят в САЩ, да работят и да се занимават с бизнес, те трябваше да се откажат от обръщението „Ваше кралско височество”, държавното финансиране и търговската марка Sussex Royal.

Източник: БЛИЦ

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !