Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

За агресията и расизма с тийнове в неравностойно положение

отпечатай новината

06.07.2020 12:53 | Видян 912 пъти

За агресията и расизма с тийнове в неравностойно положение

В най-големия и най-добрия книжен център в София и България Гринуич Сдружение Екопрограма събра тийнейджъри в неравностойно социално положение на дискусия за агресията, расизма и езика на омразата – темата на сезона в целия свят, която все още малко се обсъжда у нас.

За да бъдат спазени противоепидемичните мерки, броят на участниците беше намален наполовина, което обаче не попречи на активното им включване в разискванията. Защото тази група млади хора са сред най-засегнатите от толкова актуалната на фона на случващото се по цялата планета в момента тема. По тази причина имаха и много за разказване по нея.

В диалог с тях влезе директорът на дирекция  Социални услуги за деца и възрастни в Столичната община Минка Йовчева. Освен нея, в обсъждането се включиха и хората, които възпитават младите хора, които са в най-голям риск от излагане на насилие, агресия и расизъм.

Тъй като срещата бе по проекта Принципите на олимпизма срещу разединението, езика на омразата и зависимостите с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, основното послание беше, че силният невинаги побеждава, а най-голямата победа е над себе си.

Проектът "Принципите на олимпизма срещу разединението, езика на омразата и зависимостите" се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по НПИМД по чл. 10а от Закона за хазарта.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !