Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Илон Мъск показа новородения си син

отпечатай новината

28.07.2020 09:38 | Видян 1345 пъти

Илон Мъск показа новородения си син

Той се роди по време на пандемията и стана известен с нестандартното си име – X Æ A-12. Той е син на един от най-големите милиардери в света – Илон Мъск. След като неговите родители съобщиха, че ще го отглеждат далеч от градския шум, днес те споделиха колко пораснал е той.

„Това бебе все още не може да си служи с лъжица“, написа предприемачът в Twitter, където качи кадър, на който държи бебето на ръце.

Собственикът на SpaceX и директор на Tesla има още шест деца, при това момчета, от връзката си с писателката  Жюстин Уилсън. По думите му, той има доста опит, но с новороденото преоткрива много неща в отглеждането.

Наскоро Мъск обяви, че заедно с екипа си работи по връзката между човешкия мозък и компютрите. Плановете им са да създадат технология, която „може да помогне за контролиране на нивата на хормоните, да подобри способностите, преценката, да облекчи безпокойството и други иновации“. Тя ще бъде изключително полезна при депресия.

„Първоначално технологията може да се използва за подпомагане на хора с мозъчни заболявания като болестта на Паркинсон, но крайната цел на „Neuralink“ е да даде възможност на хората да се надпреварват с напреднал изкуствен интелект“, заяви милиардерът. По думите му, вече се правят тестове върху животни, като чипът се „инсталира“ много лесно в човешкото тяло – чрез лазерна хирургия.

Все още не е ясно дали новият проект на Илон Мъск ще бъде успешен, но детето му със сигурност ще израсне в една по-различна среда.

Източник: tialoto


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !