Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Мъск пуска мозъчни чипове

отпечатай новината

04.08.2020 10:47 | Видян 1239 пъти

Мъск пуска мозъчни чипове

Чипираните хора ще чуват звуци, недостъпни за човешкото ухо, парализирани ще проходят, тъжните ще получат серотонин

Чипове в човешкото тяло ще има. Но няма да ги имплантира насилствено Бил Гейтс в ръцете ни с ваксината против коронавируса, а ще ги предложи на пазара Илон Мъск, който обяви за намеренията си за производството на мозъчни чипове пред The Independent преди ден.

Основателят на Tesla и Space X Илон Мъск каза, че мозъчните чипове, чието производство е готов да стартира, ще позволят на хората да чуват звуци извън обичайните честоти, съобщи The Independent.

Според предприемача крайната цел на проекта е да установи пряка връзка между компютъра и човешкия мозък, като се използва имплантиран чип. Той отбеляза, че с помощта на тази технология ще бъде възможно да слушате музика направо в главата си.

Мъск също добави, че използвайки чиповете, хората с увреждане на мозъка, което предизвиква частична парализа, ще могат да възстановят подвижността на крайниците си.

Преди време, разказвайки за новия си проект, Мъск разясни, че чипираните хора ще могат да контролират нивата на хормоните в тялото си. Според него човек с помощта на чип ще може спокойно да премахне безпокойството или да засили концентрацията на мисленето си. Устройството също така ще позволи на потребителя да стимулира отделянето на окситоцин, серотонин и други невромедиатори, оказващи влияние върху настроението и поведенческите характеристики.

През май милиардерът обяви, че неговата компания Neuralink скоро ще имплантира чип в човешкия мозък. Според него работата по създаването на импланта ще приключи до година. Предприемачът обясни, че имплантът е инсталиран под костите на черепа, свързан е с мозъка с помощта на електроди и започва да функционира като човешки орган.

Въпреки че в Туитър и в някои медии Мъск вече съобщи някои дребни факти, същинското събитие, свързано с официалното съобщение на Neuralink и всички подробности за мозъчния чип, е насрочено за 28 август.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !