Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Изцяло ваша Поли Генова

отпечатай новината

10.08.2020 16:43 | Видян 1625 пъти

Изцяло ваша Поли Генова

Певицата работи по албума си „Твоя“ в последните три години, „Героите“ посвещава на сина си

Дива, експлозивна и с глас, който може да счупи на парчета дори айсберг – така познаваме мъжкото момиче на българската поп сцена Поли Генова. Преди дни тя представи първия си голям проект като самопродуциращ се изпълнител. Вероятно вече се досещате – става въпрос за албума „Твоя“, в който певицата помещава всички парчета, по които е работила в последните три години – както такива, които феновете й вече могат да запеят от половин тон, така и нови изпълнения.

„Твоя“ е сбъдната мечта за Генова. Носи името на едноименната песен, за която певицата работи с Боян Христов, автор на музиката, текста и аранжимента. „Това е една много фина, красива балада, която има много хубаво послание и то е, че ние можем да се обичаме, но без да се притежаваме. Това е много ценен урок, който според мен е здравословно всеки един от нас да научи“, обясни пред „Монитор“ Генова. И намига, че когато вече разписва албума за свои почитатели, посланието идва от само себе си - „Твоя, Поли“.

„Буквално без предразсъдъци, без задръжки – изцяло твоя, изцяло ваша“, казва звездата. Признава, че всяка една песен от „Твоя“ има лична история с нея – особено тези, на чиито текстове автор е самата тя. Най-близо до сърцето й обаче е „Героите“. По нея Поли работи докато е все още бременна с днес 1-годишния Даниел. Посветила е песента на него, но и на всички малки и големи герои, които се борят дори в лицето на усложнения по време на 9-месечното очакване. „Посветихме песента и на недоносените бебета и техните родители. Това наистина е една истинска кауза, зад която аз съм горда, че успях да застана“, категорична е певицата.

До ден-днешен тя продължава да таи любов към първите си музикални ментори а именно хората зад детската вокална група „Бон бон“. За тях говори буквално като за семейство, което я е възпитало и отгледало да бъде певецът, който е днес.

Успехът е налице. Само за последната си песен – How We End Up, Генова получава поздравления от меломани от цялото земно кълбо – Германия, Турция, Армения, дори и Мексико. По парчето тя работи със световно признатите артисти naBBoo (с когото направиха и Perfect Love) и Роми Дия, която стои зад успеха на парчето So Far Away на Мартин Гарех и Дейвид Гета от 2018 г. Енергичната песен със също толкова заредена визия към нея вече се катери в европейските класации, а благодарение на дигиталните платформи е включена и в множество плейлисти за денсплей и тренировки.

„Аз и моят екип имахме голямото желание да направим и така наречения EDM (Electronic dance music) – това е тип музика и жанр, които в момента са изключително актуални и в поп музиката нямат еквивалент. Свързани са с точно определено темпо, горе-долу с едно и също настроение“, обяснява ни Генова. И уточнява, че с помощта на всички замесени, сред които Милен Данков, стоящ зад визията на клипа и хореографията, както и режисьорите Евгени Тодоров и Атанас Генов, How We End Up добива своята перфектна завършеност на една продукция на световно ниво. Нещо, което смятат, както нейни почитатели, така и колеги. „Казват ми, че ако не знаят, че това съм аз, ще решат, че това е чужд проект.

В тази ситуация го приемам като комплимент. Не за друго, а защото работата е на много високо ниво и аз имам вяра и силното желание тази песен да може да пробие много сериозно напред“, споделя още певицата.

Несъмнено сред големите успехи, до които тя вече достигна, е рекордното до тогава четвърто място на Евровизия през 2016 г. Големият песенен конкурс й проправи път към световната сцена, а чужденци от Балканите до Южна Америка припяваха „Дай ми любовта“ от If Love Was A Crime, макар и понякога на развален български. Фразата на родния ни език в иначе английската песен, всъщност, се оказва идея не на българските й автори, а на австриецът Себастиан Арман, който е участвал в създаването и на „На инат“. По думите на Поли, той самият обича България и често пътува до страната, откъдето вече е научил някои фрази.

А сред тях и популярното словосъчетание от If Love Was A Crime. “Той го каза на шега, но чухме, че всъщност буквално пасва супер и го оставихме. Ето, понякога не е нужно това да е родният ти език, за да усетиш къде нещо пасва и къде точната дума се появява в точния момент“, допълва Генова. И досега тя продължава да записва песни на английски, а част от причините за това е желанието й да отъпка пътя за поколението артисти след нея към международния пазар.

„Иска ми се младите хора в България да повярват, че поп музиката има бъдеще. Ние работим на ниво, което според мен предполага – с малко помощ, правилни контакти и използването на точния момент, да излезе навън. Мисля, че имаме като цяло нужда да се гордеем от нещо.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !