Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Слънцезащитните са опасни: WSJ

отпечатай новината

11.08.2020 10:44 | Видян 638 пъти

Слънцезащитните са опасни: WSJ

За втори път за по-малко от година изследване на обикновени слънцезащитни съставки установи, че химикалите се абсорбират в кръвния поток в концентрации, много по-големи от прага на безопасност, определен от Администрацията по храните и лекарствата, съобщава The Wall Street Journal.

Според FDA, ако в кръвта са открити активни съставки с ниво от 0,5 нанограма на милилитър или по-високо, те трябва да бъдат анализирани, за да се определи дали увеличават риска от рак, дефекти при раждане или други неблагоприятни ефекти.

Максималната концентрация на шестте химикала, изследвани от FDA, варира от 3,3 нанограма на милилитър до 258,1, в зависимост от химикала и дали се прилага върху кожата под формата на лосион или спрей.

За сравнение, концентрацията от 4 нанограма на милилитър от THC, съставката в марихуаната, която те надрусва, съответства на 0.04% алкохол в кръвта на човек тежащ 82 кила, след като е изпил 2 бири

Изследването на FDA, публикувано в рецензирания журнал на Американската медицинска асоциация, изследва авобензон, оксибензон, октокрилен, хомосалат, октизалат и октиноксат - шест от най-често използваните активни съставки в слънцезащитния крем.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !