Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Нов роман ни води във Венеция

отпечатай новината

12.08.2020 16:59 | Видян 931 пъти

Нов роман ни води във Венеция

За да преоткриеш любовта, понякога е достатъчно само едно вълнуващо пътешествие. „Да се срещнем във Венеция“ излиза с логото на издателство „Хермес“. Една година след трагичната загуба на съпруга си Дейзи кани трите им пораснали деца на почивка във Венеция.

Ще бъде отново както преди – всички заедно в родния град на баща им, Лео. Обаче... Бракът на Марк се разпада. И за да не провали жадуваното от майка му събиране, той убеждава съпругата си да се преструват, че всичко е наред. Анна пък крие провала на актьорската си кариера.

А Ели е твърдо решена да отбягва разговорите за постъпване в университет. Сред очарованието на тесните калдъръмени улички, мостчетата и романтичните канали на Венеция нервите на всички са опънати до краен предел. А шокираща тайна от миналото на Лео ги кара да преосмислят представите си за семейството, любовта и щастието. Ще успеят ли Дейзи и децата й да приемат промените, които са настъпили с всички тях? Под лъчите на адриатическото слънце те се изправят пред съдбовен избор, който ще преобърне живота им.

Писателката Барбара Ханей е многократно награждавана австралийска писателка. Автор на повече от 40 романтични заглавия, продадени в 12 милиона екземпляра, в над 35 страни по цял свят. Романите й са както съвременни, така и исторически, а действието често се развива в различни австралийски местности. Голяма част от тях са включени в романтичната поредица на „Арлекин“. Барбара Ханей е носителка на престижните награди за романтични четива RITA и австралийския й еквивалент RUBY. Два пъти е печелила и приза Романтичен роман на годината за Австралия. Ако обичате книгите и пътешествията, сега може да ги съчетаете с новия роман от  Барбара Ханей „Да се срещнем във Венеция“.

Увлекателната семейна история ще ви отведе до няколко красиви места във Венеция и ще ви потопи в омагьосващата атмосфера на града, покорявайки всички сетива. По време на семейната ваканция във Венеция Дейзи и трите й деца изминават дълъг път едни към други. Пътуване, което им помага да заздравят отношенията си и да преоткрият любовта на фона на едни от най-емблематичните места в красивия италиански град.

Ако проследим стъпките им, първо ще се насладим на впечатляващата Базилика „Сан Марко“ - най-известната венецианска църква, пример за византийска архитектура. В непосредствена близост до нея е Двореца на дожите, разположен на брега на венецианската лагуна. В него са живели и управлявали в продължение на хиляди години не само венецианските дожи, но там са се намирали също тайната полиция, главната съдебна палата и други административни институции. От тази сграда разходката ни продължава по Моста на въздишките, построен в  началото на 17 век под формата на арка, надвиснала над Дворцовия канал.

Не може да пропуснем и Мостът Риалто - дълго време той е бил единственият мост, който прекосявал канала. Днес е една от заснеманите забележителности във Венеция. В близост до него е пазарът Риалто. Барбара Ханей е подбрала и няколко скрити съкровища, които са по-малко познати за пътешествениците, като площад Санта Маргерита и район Карампане.

Мурано – вълшебният остров на стъклото

Пътувайки с героите, читателят ще достигне и до Мурано. Той е най-големият остров във венецианската лагуна и се намира на 1 км североизточно от града. Всъщност Мурано е разположен върху 7 миниостровчета, разделени от канали и свързани чрез мостове. Накъдето и да се обърнете, виждате върволици от магазини с всякакви красиви предмети от цветно стъкло. Какви други вълшебства и тайни крие древният остров, може да разберете заедно с персонажите от романа. Пътешествие за всеки вкус

Разбира се, едно пътуване в Италия трябва да включва и кулинарен елемент. Сред вкусните изкушения, които ще откриете в „Да се срещнем във Венеция“ са cicchetti (чикети) – малки хапки от раци, месо, скариди или риба тон, които се сервират в традиционните заведения бакари (bacari). Малките банички  rissole са другата закуска, която често радва небцето на героите ни сутрин, а вечерите неизменно завършват с освежаващ коктейл bellini (приготвен с нектар от праскови и пенливо вино) или с лимончело. Още изкушения за сетивата от Австралия и Италия ви очакват в романа „Да се срещнем във Венеция“ от Барбара Ханей.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !