Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Измамиха Иво Димчев с 1000 евро

отпечатай новината

14.08.2020 13:15 | Видян 1076 пъти

Измамиха Иво Димчев с 1000 евро

Ексцентричният артист  Иво Димчев се ожали в личния си профил във Фейсбук, че са го измамили със сумата от над 1000 евро.

„Човекът, на който преди две години платих, за да направи онлайн магазина ми за тениски, преди една година, сменил в работния панел на магазина моят пейпал акаунт с неговия и така от една година приходите от онлайн продажбите на тениските отивали в неговият пейпал, вместо в моя.“, написа певецът в социалната мрежа. По думите му, сумата, с която човекът го е завлякъл е малко повече от 1000 евро, което е около 2000 лв.
Жалба

Иво Димчев се допита до своите приятели във Фейсбук как да постъпи с измамника, който обещал да възстанови сумата, но така и не го сторил. „Май месец тази година открих измамата и му поисках обяснение. Обеща да ми върне парите, но след това се покри. Как да постъпя? Жалба в полицията? Те там от виртуални измами разбират ли?“, написа артистът и за два ччаса събра над 50 коментара със съвети.

„Това е присвояжане на лихните данни и свързаната с тях информация се използва за облаги на друго лице, мисля, че се формулира подобно. За киберполицията е“, написа му директорът на Националната галерия Яра Бубнова. Текстописецът Вида Пиронкова също се включи със съвет: „ГДБОП - отдел киберпрестъпност - моментално жалба чрез мейл“.

Не липсват и по-забавни коментари като този на актрисата Мартина Апостолова: „Бих го завела на разходка на Витоша с удоволствие. Аман“. Няколко човека от приятелската листа на Иво Димчев го помолиха и да разкрие самоличността на измамника. Сред тях беше певецът Джейсън Брад Люис - „Също така го кажи кой е, за да знаем!“.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !