НАЙ-НОВИ
ДА! Central Park е тайната перла на...
"Густо" на италиански означава "вкусно". Не е ясно...
Барбра Стрейзънд обяви нов албум с...
Барбра Стрейзънд обяви новия си албум „The Secret of...
Кой продукт в какво да държим и никога в пластмаса
24.08.2020 11:33 | Видян 1152 пъти

Не е случайно, че след времето на соца, прясното мляко например започна да се продава в хартиени кутии, вместо в пластмасови пликчета. Вярно, не в стъклени съдове, както се продаваха до 80-те години и прясното, и киселото мляко, което е било най-правилно. Не е, защото пластмасовите много се пукат.
А защото пластмасовата опаковка на млякото е канцерогенна. Колкото и да се подобрили пластмасите за 30 години, те вредят на продуктите. Когато ги донесете вкъщи, пренесете ги от изкуствената опаковка в друга. За виното, олиото, млякото най-хубави са бутилките и то от тъмно стъкло, за да не могат да влияят и слънчевите лъчи. В стъкло е добре да се държат също ядките.
Пак при соца, вместо в найлонови опаковки, месните и млечните продукти - колбаси, сирена, кашкавали, се увиваха в амбалажна хартия. Оказва се, именно това е най-добрата за тях опаковка. Тя позволява от една страна да не са податливи на бързо разваляне, а от друга, да не им влияят силно светлината и топлината, което пък е важно за този сезон.
държим, кой, коронавирус, лайфхак, пластмаса, продукт, стъкло


коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !