Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Кой продукт в какво да държим и никога в пластмаса

отпечатай новината

24.08.2020 11:33 | Видян 1042 пъти

Кой продукт в какво да държим и никога в пластмаса

Новият ни лайфхак е посветен на добрите за храните и напитките опаковки. Повечето от тях обичат стъклото. Понеже му е времето за този обичан ритуал - гроздето зрее и ще се обира, напомняме класическата фраза: "Пластмасовата туба е враг номер 1 на домашното вино". И на всяко друго, между другото, същото важи и за другите опаковки от същия материал. Изобщо пластмасата е вредна.

Не е случайно, че след времето на соца, прясното мляко например започна да се продава в хартиени кутии, вместо в пластмасови пликчета. Вярно, не в стъклени съдове, както се продаваха до 80-те години и прясното, и киселото мляко, което е било най-правилно. Не е, защото пластмасовите много се пукат.

А защото пластмасовата опаковка на млякото е канцерогенна. Колкото и да се подобрили пластмасите за 30 години, те вредят на продуктите. Когато ги донесете вкъщи, пренесете ги от изкуствената опаковка в друга. За виното, олиото, млякото най-хубави са бутилките и то от тъмно стъкло, за да не могат да влияят и слънчевите лъчи. В стъкло е добре да се държат също ядките.

Пак при соца, вместо в найлонови опаковки, месните и млечните продукти - колбаси, сирена, кашкавали, се увиваха в амбалажна хартия. Оказва се, именно това е най-добрата за тях опаковка. Тя позволява от една страна да не са податливи на бързо разваляне, а от друга, да не им влияят силно светлината и топлината, което пък е важно за този сезон.


държим, кой, коронавирус, лайфхак, пластмаса, продукт, стъкло   

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !