Първо правило на българската...

Първо правило на българската политика: едно е да не...

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's...

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell’s Kitchen....

Час аплодисменти за 60-ото представление на Mamma Mia!

отпечатай новината

08.09.2020 11:33 | Видян 919 пъти

Час аплодисменти за 60-ото представление на Mamma Mia!

Артистите от Mamma Mia!, които в рамките на фестивала „Портал на два свята“ навръх 6 септември изиграха 60-ото представление на хитовия мюзикъл по песни на АВВА, бяха наградени с близо час аплодисменти от публиката след финала на спектакъла.

Участниците в постановката на Софийската опера без изключение споделиха възторга си от сцената в крепостта Цари Мали град, на която според тях се усеща мистика и се постига заветното дуенде. Триумфът идва след безпрецедентния успех на заглавието и на фестивала „Опера на върховете“ в Белоградчик, в Албена, Варна, Пловдив, на фестивала „Музи на водата“ в Панчарево и, разбира се, на столична сцена.

В навечерието на празничния спектакъл копродуцентът и лицензодадел на мюзикъла за Централна и Източна Европа Юрий Франко изпрати поздравително писмо до режисьора акад. Пламен Карталов и екипа: „...Отдалеч и по Интернет се наслаждавам на красотата на българските градове, крепости и пейзажи, сред които така смело и неуморно изграждате впечатляващите сцени за изключителните ви представления.

По този начин вие вдъхвате живот на изпълнителските изкуства, давате надежда на артистите и изпълвате с радост сърцата на зрителите. И в същото време превръщате тези места в най-големия международен театър на Балканите и извън тях. Не само аз, но цяла Европа се възхищава на историческите ви начинания. Гледаме към вас с надежда и вземаме от вас пример как да се издържа във време на голяма криза и как да вървим към бъдещето“.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !