Преоткрих женския полов орган. Живи...

"Аз два пъти ходих на Пинг Понг шоу в Тайланд. Предлагах...

Отличникът на Hell’s Kitchen бе...

Самопровъзгласилият се за цар на равиолите Кирил се...

Тео Ушев снима антиутопия с Деян Донков

отпечатай новината

11.09.2020 11:48 | Видян 1149 пъти

Тео Ушев снима антиутопия с Деян Донков

Българският режисьор на анимационни филми Теодор Ушев, който от години живее и работи в Канада, се завърна у нас, за да снима антиутопия, в чиято главна роля ще се вихри актьорът Деян Донков.

„На "славната" дата 9 септември стартираме едно ново вълнуващо за нас предизвикателство, което се надяваме да превърнем в интересен филм за вас. Български фентъзи-антиутопия филм“, написа творецът в личния си профил във Фейсбук. За Ушев това е първи пълнометражен проект.

Лентата е с работно заглавие „φ1.618“ и е екранизация, базирана на романа „Пумпал“ на Владислав Тодоров. Зад камерата застава един от най-талантливите български оператори – Емил Христов, работил за десетки документални и игрални филми.

Дизайнер на продукцията е Сабина Христова, а костюмите са дело на Велика Прахова. Сценарист на филма е авторът на романа „Пумпал“ Владислав Тодоров, който е и продуцент, заедно с Орлин Руевски. Главните роли са поверени на Деян Донков и звездата от филма „Ирина“ Мартина Апостолова.

„Фантастична, сюрреалистична приказка, филмът прави заявка за новаторство в българското кино като първата фантастична антиутопия, снимана у нас. На добър час!“, пишат авторите на проекта, чиито основни сцени ще бъдат заснети край Бургас и Костенец.
Фентъзи

Историята разказва за нова нация от вечни, биологически съвършени хора – биотитаните, които се готвят да напуснат Земята завинаги, подготвяйки за мисията кораба „Пумпал“. В тази утопична реалност главните герои Гаргара и Криптон ще се опитат да преборят предизвестената развръзка и да обърнат историята.

Ще преминат през различни приключения в постоянна надпревара с времето и във вечната битка между любовта и злото, човешкото и безскрупулността.

Деян Донков ще играе завръщащия се към човешки образ Криптон, младата актриса Мартина Апостолова ще се превъплъти в неговия водач към истината - мъдрата и смела Гаргара.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !