Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Сбъдват се добрите молитви в Свети Мина

отпечатай новината

15.09.2020 12:01 | Видян 1031 пъти

Сбъдват се добрите молитви в Свети Мина

Ако изберете София за идващите празници , а освен дългия уикенд в златната българска есен си има и повод – Деня на столицата на 17 септември, можете да се почувствате големи пътешественици не толкова в пространството, но със сигурност във времето.

Манастирът Свети Мина не е просто интересно място, но и гарантирано от нашия опит е светилище, където добрите молитви имат невероятната сила да се сбъдват.

Намира се на 7,5 км от центъра на столицата, в бившето село Обрадовци, което сега се нарича квартал Бенковски, близо до Централните гробища на София, духовното средище в актуалния му вид е построено през 1942-45 година, но на основите на разорен от турците стар манастир. Най-интересното е, че навръх идването на Тодор Живков на власт през 1956 г. е построен параклисът му.

Основната притегателна сила на манастира е сбъдването на отправяните тук молитви за добро. Ритуалът е действително впечатляващ, тъй като позволява усамотение в отделно помещение, където всеки може дори на глас да сподели онова, което му тежи и към което се стреми.  Повечето хора отнасят сс себе си светената вода от това място и пречистват с нея домовете си като периодично ги поръсват.



автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !