Маестро Саша Гьотцел гостува в зала...

Саша Гьотцел ще дирижира националния оркестър на 22...

Гледаме новия филм на Алмодовар на...

Киномания отново включва в програмата си поредното ново...

Задава се десетият юбилеен АСТ Фестивал

отпечатай новината

18.09.2020 12:40 | Видян 388 пъти

Задава се десетият юбилеен АСТ Фестивал

600 чуждестранни гости, 100 български спектакъла, 20 чуждестранни продукции, 3 копродукции и над 70 уъркшопа, работни срещи, майсторски класове, дискусии, кръгли маси. Това са цифрите, които стоят зад АСТ Фестивал за свободен театър, който преди десетилетие започва с последователност и страст да сбъдва мисията си да подкрепя, развива и промотира независимото сценично изкуство.

През “апокалиптичната” за сценичните изкуства 2020-а, форумът празнува своя 10-годишен юбилей и ще представи най-богата си програма досега. Между 17 и 24 октомври публиката ще избира между 10 български спектакъла, 1 международна копродукция и 6 чуждестранни представления в над 10 алтернативни театрални локации. Както винаги, ACT Фестивал за свободен театър ще бъде и сцена за обмен между различни театрални реалности и практики с богата паралелна програма от  3 международни уъркшопа на водещи артисти от независимата европейска сцена  и 4 дискусии.

За първи път на фестивала ще гледаме представление изцяло на открито, както и спектакъл, който ще се случи изцяло онлайн. Сред акцентите е и мащабна международна продукция, която ще бъде показана на голямата сцена на Софийската опера и балет. Темата на юбилейното издание е “ЕКО/ЕГО система”. Усещането за система е разбиране, че никой не е независим, а всички сме съ-зависими и свързани.

В нашата его-система Азът е в центъра, а останалите явления са второстепенни или обслужващи. Тази година програмата на фестивалът поставя въпроса как тези его-системи си взаимодействат и какво е мястото им спрямо тази съвкупност от биоценоза и биотоп, този динамичен организъм, който наричаме еко-система. АСТ Фестивал #10 отново ще бъде територията на свободния творчески импулс и осъзнаването му!

АСТ Фестивал за свободен театър 2020 се финансира от Министерство на културата на Република България, Столична община и Национален фонд „Култура“. Проектът се осъществява и с финансовата подкрепа на Френски институт в България и Гьоте-Институт България.


автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !