Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Телевизия Планета тръгва на 4К

отпечатай новината

18.09.2020 13:22 | Видян 1028 пъти

Телевизия Планета тръгва на 4К

Ще сме първият такъв канал с изцяло собствено съдържание, сподели пред „Телеграф“ директорът Хари Янакиев

Музикалната телевизия „Планета“ ще е първата у нас, а и на Балканите, която започва излъчване на най-високата резолюция до момента 4К.

Експериментално тя тръгва от днес в големите тв оператори, а слоганът й е „Виж музиката / See The Music“. От 2014 г. цялата нова музикална продукция на "Пайнер Медиа" се заснема в Ultra HD 4K формат и вече има достатъчно по обем оригинална собствена тв продукция за една пълноценна телевизионна програма – и видеоклипове, и музикални предавания.

От своето създаване през 2001 г. телевизионните канали с марката "Планета" са се отличавали с перфектното качество на картина и звук. Преди 10 години "Планета" създаде първия български телевизионен канал "Планета HD", който се оформи като един от пилотните проекти в този телевизионен стандарт.

„10 години по-късно, High Definition телевизията не е иновация, а закономерност, затова желанието ни е да приемем ново предизвикателство и да създадем първия в България телевизионен канал в Ultra HD 4K формат с изцяло собствено съдържание“, сподели пред „Телеграф“ директорът на телевизията Хари Янакиев.

За целта вече са подадени необходимите документи в СЕМ и се очаква тяхното решение, за да стартира официално цялостната програмна схема.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !