Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Евровизия 2021 с четири сценария

отпечатай новината

21.09.2020 11:15 | Видян 701 пъти

Евровизия 2021 с четири сценария

Организаторите на Международния песенен конкурс Евровизия представиха 4 сценария за провеждане на събитието през следващата 2021 година. Форматът на конкурса ще зависи от епидемиологичната обстановка в света, обясняват те на сайта си.

Първият – традиционният вариант, предполага провеждане на музикалното състезание в зала Ahoy в Ротердам (Нидерландия), където ще присъстват публиката и журито. В този случай всички участници ще могат да посещават и други прояви в града.

Вторият вариант въвежда някои ограничения: в залата ще се спазва социална дистанция, ще бъде орязан броят на международните делегации и представители на медиите. Рестрикциите ще важат и за другите градски мероприятия.

Според третия сценарий участниците в конкурса, които не успеят да пристигнат лично в Ротердам заради затворени държавни граници вследствие на пандемията от коронавирус, ще получат възможност да се включат дистанционно, макар да се намират в родината си.

Четвъртият вариант за провеждане на Евровизия 2021 предвижда изцяло онлайн формат на конкурса, при което ще бъдат отменени и всички съпътстващи го събития в Ротердам.

През 2020 г. Евровизия беше отменена заради пандемията от COVID-19, а през юни организаторите обявиха датите за провеждането на конкурса догодина. Според тях полуфиналите ще се състоят на 18 и 20 май, а финалът е планиран за 22 май.




автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !